Treballs de recerca

La setmana passada dues noies de Batxillerat, una de l’IES Salvador i Pedrol i l’atra de l’IES Ferrer i Guàrdia, han vingut a parlar amb mi per demanar-me informació per realitzar els seus treballs de recerca.

Ja vaig donar un cop de mà a una altra alumna que va fer un treball de recerca sobre el feminisme a l’actualitat i es va anar centrant en la violència de gènere. Va ser un treball magnífic pel qual va guanyar el premi que atorga el Departament d’Educació i Família de l’Ajuntament.

Per això estic molt contenta, perquè cada vegada hi ha més alumnes que volen fer els seus treballs d’investigació sobre el paper de les dones en qualsevol dels àmbits.

Ara, els temes que han triat són difererents. Una d’elles està treballant sobre la dones immigrants dels anys 60 i les d’ara. dos tipus diferents d’immigració però provablement amb dificultats molt senblants. El tema és molt ampli i haurà de decidir com fer la concreció.

L’altra noia està fent la investigació sobre la imatge de les dones en els mitjans de comunicació i la veritat és que en aquest tema li puc oferir molta informació, sobretot perquè Sant Joan Despí és un dels ajuntaments impulsors i fundadors de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, una associació que va començar en 5 ajuntaments de la comarca i que ara està formada per 26 ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Espero que els hi vagi molt bé, que això serveixi perquè aprenguin moltes coses i a més les transmetin als seus companys i companyes. Tan de bo cada any hi hagi més treballs d’investigació en perspectiva de gènere.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s