I els impostos què?

Sembla que a ningú li agrada pagar impostos, tenen mala premsa, però en realitat és la possibilitat de que es puguin tirar endavant totes les accions públiques. I està clar, que pagui més qui més té.

A Sant Joan, per a què serveixen els impostos? Doncs una de les grans partides són les llars d’infants: el seu cost, en teoria, està dividit en tres parts iguals (Generalitat, ajuntament i família) però la realitat és que com la quantitat seria excessiva, l’ajuntament assumeix una quantitat més de la part que correspondria a les famílies; així doncs, tota la ciutadania, solidàriament, amb els nostres impostos, mantenim les llars d’infants i afavorim les famílies que en gaudeixen.

Els nostres impostos també van als poliesportius municipals, ja que les persones usuàries abonen una part del cost però és evident que les infraestructures, les despeses generals, etc. no s’asumeixen amb una quota sinó que és l’ajuntament, tots i totes, que mantenim els pavellons i totes les instal·lacions esportives, Qui se’n beneficia? Doncs totes aquelles persones que volen i poden fer-ne ús.

Els ajuts individuals de menjador (uns 100.000 euros), el suport per activitats de lleure per infants i joves (unes 100 famílies beneficiàries) o les teleasistències per a la gent gran o persones amb discapacitat (més de 300 aparells instal·lats), entre d’altres, són també accions que es paguen en part amb els nostres impostos; és una manera de poder donar suport a aquelles persones que per diferents raons necessiten d’un recolzament per gaudir d’una qualitat de vida igual que la resta. És un principi d’equitat i tothom que ho necessiti té dret a poder-ne disposar.

Dels diners que paguem també s’organitza les festes tradicionals: La cavalcada dels Reis Mags, els Tres Tombs, Sant Jordi o la  Festa Major, amb el sopar-recepció-espectacle de les entitats, els concerts o el castell de focs i són activitats per a tota la ciutadania, tots i totes en podem gaudir si poden o volen assistir i participar-hi activament.

Així, doncs, aquestes són algunes de les moltes coses que es fan amb els nostres impostos, a més d’altres ingressos és clar. I el què ha de plantejar-se la ciutadania no és si s’han de pagar o no impostos, perquè està clar que són imprescindibles, sinó que ens hem de preguntar quines són les prioritzacions a l’hora de gastar els diners. En què els gastem? Per a què han de servir? Estan complint els preceptes de solidaritat, equitat i servei per a tota la ciutadania?. Doncs, en aquest mes de desembre aquestes són les decisions que es prendran amb els pressupostos pel 2010 i el nostre grup municipal d’ICV-EUiA continuarà treballant perquè es respectin aquests principis. Insistirem en què les assignacions pressupostàries vagin dirigides a les accions que donin resposta a les necessitats de les persones, tan a nivell social com cultural, esportiu, educatiu o de lleure, en totes les vessants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s