El SIAD una realitat

Avui ha vingut el fotògraf per fer la foto que sortirà a la revista de dones, i potser també al butlletí. Per fi, després de tants anys, tantes dicusions, tantes reunions, projectes, informes i més i més i més…. per fí tenim un SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones).

És veritat que des del 1999, quan ICV va entrar al govern municipal, la Conxita ja va començar a treballar pel Centre de Dones però, veient que podia anar per llarg, ja va iniciar el programa “Estem per tu dona” oferint el servei d’atenció piscològica i jurídica per aquelles dones que necessitaven un suport i també va crear el circuit de violència domèstica (com llavors es deia). Tot ha caviat força, perquè hem hagut d’adaptar-nos a les necessitats de les dones de la ciutat i també a la nova legislació, però seguint les bases del que llavors es va iniciar.

Ara disposem de més hores d’atenció individual, l’atenció jurídica és més especialitzada, es realitzen més tallers grupals i per a més diversitat de dones, hi ha formació específica pels cossos de seguretat, totes treballadores socials han fet formació en violència masclista millorant així l’atenció, s’ha fet un protocol d’intervenció de professionals dels diferents àmbits sobre violència en la parella i enguany treballarem, entre d’altres temes, el protocol d’intervenció en cas de mutilació genital femenina.

S’ha fet molta feina i molt bona, però queda molta més perquè segueixen havent dones a la nostra ciutat que pateixen maltractaments a mans de les seves parelles i ex-parelles i també, un àmbit sobre el qual hem d’intervenir, és en les parelles més joves o en les “noves parelles” ja que els models que veuen a les sèries televisives, sobretot sudamericanes, mostren unes relacions d’amor romàntic que té caractrístiques de poca llibertat personal i de parella no igualitària (possessiu, agressiu, depenent, controlador)

Caldrà seguir treballant i el SIAD permetrà fer-ho en més facilitat d’accés per a les dones, perquè serà un punt de referència i estaran centralitzats tots els serveis.

Avui és un gran dia!!!!. Ara ens hi haurem de posar per vestir-lo, posar les coses al seu lloc, posar-hi documentació, l’ordinador, els llibres….Entre d’altres coses hem de fer que sigui un espai útil i a la vegada un lloc acollidor. Segur que el proper més de març podrem “presentar-lo en societat” amb tots els recursos necessaris. Ho celebrarem!!!!!!!!!

Anuncis

One thought on “El SIAD una realitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s