El DESPIBUS

Fa anys que des d’ICV hem estat defensat el DESPIBUS, un minibús urbà que millorés la mobilitat, un minibus que pugués entrar dins dels barris i s’apropés a tots els serveis (estació de tren, centres cívics, correus, ajuntament, ambulatoris, biblioteca, mercat…).

És cert que en els darrers anys la mobilitat amb transport públic a  Sant Joan ha millorat moltíssim, sobretot amb el Trambaix, però l’autobús encara és una assignatura pendent perquè no dóna resposta a totes les necessitats de la ciutadania; amb la qual cosa, l’ús del vehicle privat encara és molt elevat per a fer trajectes interns i això incrementa considerablement el tràfic, fa els nostres carrers més sorollosos i també fa que la freqüència dels autobusos no pugui ser més alta.

Jo sóc una ferma defensora i usuària del transport públic, per ideologia i per convicció, però reconec que alguns dels trajectes que haig de fer dins de la ciutat els faig amb cotxe perquè cada cop que ho faig en transport públic agafo una enrabiada i acabo agafant el cotxe directament per estalviar-me temps.

Visc al Carrer d’en Domènec i per anar al Centre Cívic de Les Planes, amb el L46 he arribat a trigar 50 minuts, entre caminar, l’espera i el trajecte. En cotxe 10 minuts escassos.

Per anar de casa al Consell Comarcal, un trajecte que haig de fer força sovint, també uns 50 minuts i una bona caminada. En cotxe no arriba a 8 minuts. Moltes vegades vaig a peu, tot i que costa una mica la pujada, la tornada sempre la faig caminant encara que sigui fins l’Àrea de Serveis a la Persona perquè esperar l’autobús es fa etern.

Estic segura que hi ha molta gent que fa trajectes que li són més ràpids i còmodes fer en cotxe que amb l’autobús. De TV3 al Mercat de les Planes, per exemple, i que agafa el cotxe perquè no té altre remei.

Suposo, també,  que hi ha moltes persones a qui els hi va molt bé l’autobús perquè tenen ja controlat l’horari i sabem fer millor les combinacions però per a les persones que no l’agafem a horaris fixes, no estaria de més que hi posessin un aparell amb el temps de passada del bus igual com el què hi ha al tramvia.

Penso que és bo caminar i saludable però no tothom ho pot fer (persones grans, gent amb criatures petites, persones amb dificultats de mobilitat…) i el L46 no respon a totes les necessitats. Potser valdria la pena que no fos un autobús gran, quasi sempre va mig buit, i donés millor servei, perquè el transport públic, si volem que la gent l’agafi i deixi el cotxe a casa, ha de ser competitiu, en temps i en despesa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s