L’accessibilitat i el comerç

Les persones amb mobilitat reduïda saben que a Sant Joan en els darrers anys, realment s’han eliminat moltes barreres arquitectòniques.

Molts carrers ja s’han adaptat però encara en queden; un dels que conec més de prop és Francesc Macià, sobretot l’últim tram, entre Domènec i Creu de Muntaner.

La majoria d’edificis públics tenen una accessibilitat acceptable, tot i que encara hi ha l’assignatura pendent de l’edifici del propi ajuntament. Cap persona en cadira de rodes pot assistir a un Ple Municipal, per exemple.

Quan arribem als comerços la cosa ja està més variada. És cert que els Mercats Municipals tenen bons accesos i també els centres comercials i els comerços que han obert les seves portes en els darrers temps (hi ha noves normatives). Hi ha, igualment, algunes persones que per sensibilitat han fet reformes en la seva botiga per tal de facilitar-ne l’accés. Però una reclamació, des de fa molts anys, de les persones que van en cadira de rodes, és que cap farmàcia del barri de Les Planes  ha adaptat el seu accés. És vergonyós que un servei bàsic com és una farmàcia no es plantegi realitzar aquesta reforma.

És cert que l’ajuntament no pot obligar si no hi ha una normativa específica, però jo ja he fet la proposta que per a les properes ordenances fiscals, s’elimini la taxa de la llicència en cas de fer l’adaptació de l’accés. Des d’ICV estudiarem quins beneficis podria haver pels comerços que realitzin la millora de l’accessibilitat, tot i que per normativa no tinguin obligació;  serà una manera d’incentivar les reformes, que sempre suposen un esforç i una despesa pel o per la comerciant, sobretot pels petits comerços i tenint en compte que ara també són èpoques difícils.

Cal que des de l’ajuntament es doni resposta a tots els col·lectius, d’una banda a les persones que necessiten tenir accés en millors condicions (no tan sols cadires de rodes, sinó carrets de la compra o cotxes de bebés) i, d’una altra, donar suport al comerç  i no tan sols en grans rètols, pancartes o propagandes, que també, sinó en rebaixes sobre les taxes o els impostos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s