Hayes Lemmerz

Aquest matí he anat a la manifestació que els treballadors i treballadores de l’empresa Hayes Lemmerz han convocat com una mesura de força per evitar el tancament de la fàbrica que hi ha a Sant Joan Despí. Són 141 famílies que es veuran afectades per aquesta situació

Aquesta empresa es dedica a ña fabricació de llantes d’alumini i, sembla ser, que és l’única de Catalunya que les fa. Un representant del comité d’empresa va venir al Ple Municipal dijous passat i ens va explicar que tenen comandes, que és una fàbrica amb bona productivitat i que no hi ha cap raó per tancar-la. És més, resulta que ells fan aquestes llantes i les serveixen entre d’altres a Nissan, que ara justament ha augmentat la producció; per tant, si finalment treuen l’empresa de Sant Joan, les llantes s’hauran de portar des d’Itàlia o des de Xèquia que són els dos països on aquesta empresa nordamericana ha decidit de traslladar la producció.

Una de les demandes dels treballadors i treballadores és que, ja que els governs de la Generalitat i de l’Estat estan donant subvencions a les grans empreses automobilístiques per a què no tanquin, el més lògic és que aquestes subvencions estiguin lligades a que la gran empresa es vegi obligada a tenir com a proveïdores a totes les petites empreses de l’entorn i  que no puguin comprar fora el què ja es fabrica a Catalunya o a Espanya.

Penso que el blindatge d’aquestes subvencions ha de ser una estratègia imprescindible per tal de poder mantenir els llocs de treball i el teixit productiu del nostre país. No es pot estar beneficiant constantment i només a les grans empreses, com a xantatge de grans acomiadaments, si no es protegeix de la mateixa manera a la petita i la mitjana empresa.

Casualment, quant estàvem iniciant la concentració m’han entrevistat per a la Televisió Espanyola, T1 però jo no m’he vist i no sé si ho han arribat a passar, així que no sé com ha sortit. Si algú ha vist l’entrevista, ja em direu com ha quedat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s