Dinar amb el Joan Herrera

Avui el Joan Herrera ha vingut al Baix Llobregat a fer una visita a la SEAT i trobar-se amb l’empresa i els sindicats del comité, recollint les preocupacions dels treballadors i treballadores.

Després ha anat a la seu de CCOO de Cornellà on també li han transmès les problemàtiques diverses que estan passant moltes de les empreses de la nostra comarca, entre elles, la Hayes Lemmerz. Precisament, en el moment del dinar, jo he aprofitat per preguntar-li com estava la situació i m’ha comentat que ja s’ha reunit amb ells i que la Laura Massana els va rebre al Parlament; és a dir, que manté un seguiment de la situació.

Temes dels que ha parlat:

– La crisi no l’ha de pagar els qui no l’han generat per tant no es poden admetre retallades en els drets dels treballadors i treballadores, ni tampoc de les pensions. Amb la proposta de la jubilació als 67 s’ha volgut donar una imatge de duresa  davant del poder, a més ha afavorit a la Banca de manera que, qüestionant el sistema de pensions, es genera una gran quantitat de gent es faci Plans de Pensions, per si de cas.

– Cal revisar la fiscalitat, ja que l’eliminació de l’impost sobre el patrimoni només ha beneficiat a aquelles persones que tenien molt. Una de les frases que m’ha semblat clarificadora és que “Tenim les Lleis com a Suècia però el finançament com a Estònia”, referint-se sobretot a la Llei de la Dependència que és potser de les més progressistes d’Europa però que difícilment es pot aplicar com està pensada perquè la pressió fiscal és la més baixa d’Europa, només està per sota Estònia, i és impossible donar cobertura social si els impostos no corresponen a les necessitats.

– Cal fer igualment una reforma de la fiscalitat ambiental i  lluitar contra el frau fiscal i s’haurà de fer un pacte per a la modernització social i ecològica d’Espanya i un canvi en el model productiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s