El Tribunal Russell sobre Palestina

Avui he estat a la 1a Sessió Internacional del Tribunal Russell sobre Palestina. La primera frase important “Que aquest tribunal previngui el crim del silenci…”

Ha estat una sessió magistral, on davant del Jurat han parlat les primeres persones que volen que s’estudïin les negligències, omissions i complicitats de la Unió Europea i dels seus Estats membres, en la continuació de l’ocupació dels Territoris Palestinsi en la impunitat de l’Estat d’Israel en les violacions dels drets del poble palestí.

Felicia Langer, Vicky Peña,  Gustav Massiah,  Pilar Sampietro i Lluís Llach han exposat els primers arguments que s’aniran debaten al llarg de les sessions d’avui i demà, per arribar a les conclusions que es faran públiques dimecres de 12 a 14 hores.

Els temes importants:

– Dret a l’autodeterminació del poble palestí, com a dret tan en temps de pau com en temps de guerra

– L’explotació i l’exhauriment dels recursos naturals de Palestina que dóna dret a una indemnització pel IV Conveni de Ginebra per als drets de les persones civils en temps de guerra.

– Aturar i demuntar el mur que ha generat un fet consumat i una annexió de facto.  Havent-hi més 650 barreres permanents

– Acabar amb l’ocupació militar que genera un bloqueig humanitari i del què s’han derivat crims de guerra, tal com s’expressa amb l’Informe Goldston després de l’atac d’Irael anomenat   “Plom fos”

Aquesta, doncs és la primera sessió, està previst que n’hi hagi 7 sessions, de cadascuna se’n treuran conclusions que aniran al Parlament de Catalunuya, al congrés dels Diputats a Madrid, al Parlament Europeu i després a les Nacions Unides. Tan de bo el moviment civil i aquest tribunal civil tingui força ressó per tal d’acabar amb aquesta guerra.

Demà intervé el Raül Romeva, no hi podré ser en directe però segur que serà una gran intervenció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s