El SIAD està en marxa

Semblava que no arribaria mai aquest moment. Per fi la ciutat té un Punt d’Atenció a les dones, centralitzat, ubicat en un bon espai i amb els recursos mínims necessaris. Han estat molts anys, moltes discusions i moltes hores per aconseguir-ho.

Els serveis, de fet, ja fa 10 anys que s’estaven donant. L’atenció psicològica i l’assessorament jurídic van ser les primeres apostes que van tenir una voluntat política de dur-les a terme. Després la creació del circuit, tota la xarxa de treball de l’equip de professionals, la formació, l’elaboració del protocl d’intevenció…. tot ha estat un procés que ha anat trobant resposta, amb pocs entrebancs. Però la creació del SIAD, era com un mur.

Ara, hi ha una llei, la 5/2008 pel dret de les dones a eradicar la violència masclista i, és obligatori que els municipis més grans de 20.000 habitants disposin d’un Serveis d’Informació i Atenció a les Dones i això ha estat determinant.

Ara, cal fer-ne la màxima difusió, explicant per a què serveix, com utilizar-ho i quins recursos i serveis hi podem trobar les dones. Ja hem fet un reportatge que ja sortit a la Revista Donesdespí d’aquest mes de febrer i també, ahir 1 de març vàrem fer la inauguració institucional, amb l’assistència de representants de la Generalitat amb l’Institut Català de les Dones (ICD) i de la Diputació de Barcelona. Així també sortirà al Butlletí i ja veurem quines altres acutacions fem com a difusió cara a les entitats.

Bé, una cosa més aconseguida, ara a continuar lluitant pel Casal o el Centre de les Dones. Serà difícil, manquen espais, manquen recursos econòmics per a personal, però sobretot manca voluntat política, de moment. Des d’ICV-EUiA seguirem treballant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s