Consell Municipal d’Educació

Un cop al trimestre es fa el Consell Municipal d’Educació i penso que la gent convocada és bastant cumplidora. Jo només conec personalment la gent que ven en representació del sector professorat i trobo que sempre venen mestres i equips directius de les escoles públiques de primària, dels instituts i també de la concertada. Per les cares i pel que diuen, també hi ha representació de les AMPAS i sempre hi ha algun jove, noi, que deu ser representant de l’alumnat.

Penso que, com tots els consells d’aquesta ciutat, el consell és molt poc participatius.  S’organitza de manera informativa, que està molt bé perquè t’assabentes de com està tot i els projectes que s’estan fent; però imagino que pel professorat no és cap novetat i resulta poc operatiu.

Avui han explicat el projecte solidari amb Gàmbia, com els hi han fet arribar ordinadors i plaques fotovoltàiques perquè els puguin fer anar; a més els han ofert formació per fer-los anar i per poder-los reparar.

Després tot el procés que s’ha seguit per desenvolupar el projecte dels Camins Escolars. Penso que s’ha de fer moltes més coses que pintar el terra o posar senyals, aquí sí que és necessari un canvi de mentalitat, perquè al cap i a la fi són els pares i mares que porten a les criatures a peu o en cotxe. Jo he fet la proposta de demanar al Sr. Francesco Tonucci que vingui a fer una xerrada sobre la utilització de l’espai públic pels infants; a veure si és veritat que s’ho han apuntat tal i com ha dit la regidora.

El projecte de Sant Joan Despí ciutat plurilingüe trobo que se l’han pres força seriosament els centres educatius i que estan fent coses interessants. Clar, com sempre, tot està fonamentat en el voluntarisme del professorat, dedicant-li hores, així que ja veurem com es continua.

Al final, en els precs i preguntes, ha sortit el tema de la LEC i la preocupació que tenen els i les docents per l’Escola Pública, demanant un debat a nivell municipal del què està fent el Conseller Maragall. La veritat és que quan ho he escoltat no he estat capaç de dir res perquè era tan evident que arribaríem a aquesta situació!!!!!

No van respectar el Pacte Nacional per l’Educació, CiU va estar d’acord perquè ni en el més estrany dels seus somnis hauria pensat de poder aprovar una llei tan de dretes, no van escoltar al professorat i ara, què? Doncs serà difícil canviar la sisena hora, les vacances a mig curs, els concerts amb l’escola privada; en definitiva, l’enfonsament progressiu de l’esenyament públic.

Sembla ser que hi haurà vaga de mestres la setmana vinent o l’altra i segur que les informacions aniran en contra dels treballadors i treballadores i no de la LEC que és la que els fa sortir al carrer. Quin desànim!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s