I Endesa què?

El què està passant a les comarques gironines no té nom. Que durant més d’una setmana hi hagi gent que no tingui ni llum, ni aigua, ni telèfon és increïble i impensable en ple segle XXI.

Podrèm pensar que alguns dels reportatges que han sortit a la televisió són una mica exagerats, i més segons a quines persones se’ls hi dóna veu a les entrevistes o com es presenten; però la realitat és que jo fa una setmana que intento posar-me en contacte amb el jutjat d’instrucció de Sant Feliu de Guíxols i m’ha estat impossible i, a més, acabo de sentir a les notícies que s’ha podruït una altra avaria, que no té res a veure amb la nevada i que està afectant a aquella zona.

Si jo estigués a casa meva sense llum i, com a conseqüència, estigués sense calefacció, sense ordinador per poder treballar, se m’hagués fet malbé el menjar del congelador i no pogués ni dutxar-me, us ben asseguro que estaria al carrer demanant responsabilitats.

Aquí la pregunta és:  són els estaments públics qui m’han de garantir els serveis?, la resposta hauria de ser que sí, però com s’ho fan si l’empresa que suministra aquests serveis bàsics és privada?

Resulta que la dreta ha permès la privatització d’aquests serveis i ara demana responsabilitats  públiques. LLavors la solució és nacionalització d’Endesa, perquè deixi de posar alts càrrecs que cobren milionades, perquè deixi d’obtenir grans beneficis a costa de no fer les reparacions, el manteniment i la inversió necessària per evitar aquests catàstrofes.

Si el suministrament és públic, la responsabilitat és pública, si és privat doncs que la responsabilitat sigui privada. Ja ho deia l’altre dia en Joan Herrera referint-se al PP i a CiU “tan de bo exigissin la meitat a les eléctriques del que exigeixen al Govern de la Generalitat”

Fins quan Endesa podrà tenir a les seves mans la normalitat de la nostra vida quotidiana?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s