La nevada a Sant Joan Despí i més

Avui hem estat comentant tot el què la gent diu sobre la nevada de la setmana passada i sobre tot el què els mitjans de comunicació han escrit.

Hi ha gent que ha dit que no van informar prou bé del què podia passar, altres que no van poder arribar “en cotxe” a casa seva; d’altres que es van queixar de què els autobusos no funcionessin i que no hi hagués suficient informació de quins transports funcionaven i quins no. En algun poble, fins i tot, es varen queixar de que no hi hagués màquina llevaneus.

Aquí a Sant Joan hi ha qui es va queixar de l’embús de cotxes i les dificultats d’accés a les escoles.

Crec que es va informar per ràdio, televisió i premsa durant els dies anteriors de les previsions; només faltava dir l’hora, el lloc i el gruix concret de la neu. Més informació imposible.

Però què va fer la gent amb aquesta informació? RES

La gent va agafar el cotxe per anar a treballar com qualsevol altra dia; evidentment no hi va posar les cadenes al maleter per si de cas. Tothom veia que començava a nevar, força hores abans de que cuallés, i no va preveure que les criatures sortirien de l’escola i va agafar el cotxe en plena nevada per anar a buscar els infants a l’escola.

Quants comerços i quantes comunitats veïnals van organitzar-se per netejar les voreres de davant del seu establiment o del seu edifici per evitar caigudes? NINGÚ. Tothom esperant que sigui l’ajuntament que ho resolgui tot i després a queixar-se.

Jo crec que aquí és on es demostra el civisme i la ciutadania, en els drets i en els deures. És cert que l’Ajuntament ha de garantir el funcionament general de la ciutat però la situació de cada persona en particular, en els moments d’excepcionalitat com va ser la nevada del dia 8, també és responsabilitat pròpia.

Tan de bo no passin coses més grosses perquè, si com a ciutadania no fem un esforç en saber quines són les nostres obligacions vers la ciutat i vers les altres persones, ens podem trobar amb situacions realment de descontrol.

Anuncis

2 thoughts on “La nevada a Sant Joan Despí i més

 1. santjoanenc ha dit:

  Hola Sra. Embuena.
  respecte a aquest paràgraf de la seva blocada:
  “Tan de bo no passin coses més grosses perquè, si com a ciutadania no fem un esforç en saber quines són les nostres obligacions vers la ciutat i vers les altres persones, ens podem trobar amb situacions realment de descontrol.”
  Humilment, crec, doncs, que és responsabilitat de vosté, i de la resta del govern municipal al que dona suport, fer saber a la ciutadania quines son les seves obligacions, de quina manera ha de “cooperar” en situacions com aquestes o d’altres. O potser és que no hi ha mitjans?, o potser es que no hi ha ganes?, o potser no sabrien com fer-ho, si no és a cop de norma amb amenaça de sanció?,o potser és que val més tenmir a la ciutadania “al.letargada” d’eleccions en eleccions?.
  Potser des de l’ajuntament, del que vosté n’es regidora, es van dur a terme moltes accions informatives a les que els veïns no vem fer cas??. Potser una part de raó si que té. Però la pretesa per vosté, irresponsabilitat del ciutadà, no ha d’enmascarar la ineficiència ( per no dir-li inutilitat ) de determinats responssables polítics. Per acció i per omissió.
  Cordialment,
  santjoanenc

  • Bona nit,
   Li puc assegurar que el meu concepte d’espai públic i de responsabilitat ciutadana, dista força del concepte que té l’equip de govern majoritari d’aquesta ciutat. I com molt bé diu vostè no hi ha ganes de fer participar la ciutadania en res i els hi convé que estigui “al·letargada” d’eleccions en eleccions perquè això és el què els hi està funcionant bé.
   Li recordo que estan governant amb majoria absoluta des de fa més de 25 anys; això vol dir que la ciutadania és el què vol i el què vota. Ser tutelats, dirigits, vigilats i si de cas sancionats.
   Com a regidora, juntament amb la Victoria Córdoba i l’Emili Suárez, companys del grup municipal d’ICV-EUiA, veient la situació que es produïa a la ciutat, ens vàrem posar a disposició del Tinent d’alcalde responsable de Seguretat, per tal de col·laborar en qualsevol tasca que se’ns assignés per donar suport a la ciutadania. Se’ns va comunicar que no calia la nostra presència i vàrem quedar a l’espera de qualsevol notificació.
   Amb això no pretenc excusar-me de cap responsabilitat, tot i que ha d’entendre que cadascú ha d’assumir la seva part.
   Gràcies pel seu comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s