Discurs ilustratiu

Avui al Centre Cívic Les Planes s’han signat els convenis de l’ajuntament amb les entitats =traducció= avui s’ha fet l’acte polític per demostrar que l’ajuntament està subvencionant moltes entitats i que aquestes entitats han d’estar molt agraïdes i han d’aguantar el míting de l’alcalde.

Suposo que si sabessin exactament quants diners té cadascuna de les  entitats potser hi hauria gent que es posaria les mans al cap, sobretot pel que fa a les diferències entre unes i altres; però aquest és el sistema que s’ha organitzat i costaria molt de canviar.

El discurs ha estat molt ilustratiu sobre el model de ciutat “que volem”, una ciutat amb grans equipaments esportius i culturals; així, ja s’ha venut el “quart poliesportiu” i la “nova biblioteca” i “l’auditori” pel barri centre que no en té.

Clar que aquest no és el model de ciutat que jo vull, perquè aquest quart poliesportiu és el cobriment de la pista de Pont Reixat; és a dir, una pista esportiva per jugar lliurement, on hi podien anar a jugar joves i grans a qualsevol hora i de manera lliure, es convertirà en un espai tancat, controlat i gestionat de manera que segurament quedarà pels clubs i deixarà de ser per a la gent que no pertany a cap club i que no vol fer un esport “reglat”. Al meu entendre és un pas més cap a posar barreres a l’espai públic. Si calen més espais tancats perquè hi ha molts clubs esportius a la ciutat, també calen més espais oberts i lliures.

Pel que fa a la “nova biblioteca”, que és nova des de fa quatre anys quan, abans de les eleccions municipals, es va posar la primera pedra i es van fer activitats a dins, exposicions, jocs per als infants, etc. és una despesa molt important. Tot i que considero que pot fer una gran servei, jo no tinc dades d’utilització de la biblioteca Martí i Pol i no sé si està saturada, a mi no m’ho ha semblat les vegades que hi he anat, així que potser sí que la nostra ciutat necessita dues biblioteques, o no.

El que ja em sembla fora de tota mida és un altre auditori, tenint en compte que el nivell d’ocupació de l’actual és més aviat escàs. Quantes vegades s’omple a l’any?. Quantes obres de teatre es fan i quin és el promig d’ocupació?.

Penso que en aquests moments tenim sales de diferents mides que permeten realitzar actes de tot tipus i repartits pels barris: Can Negre (50), Sales Centres Cívics Gaudí i Torreblanca (30), Sala d’actes Àrea (80), Sala Centre Cívic Les Planes (250) Foment (300) Auditori (400) -en números aproximats- Cal que es faci un nou auditori? i amb quina capacitat? Per a quin tipus d’activitats que ara no es poden fer?

Aquest és el model de ciutat que tenim, un model poc sostenible perquè cada nou equipament va acompanyat d’una despesa important. Despeses fixes de suministraments (llum, aigua, calefacció..), despeses de personal (neteja, consergeria,..)  que acaba sent externalitzat, igual com la gestió i despeses de manteniment perquè res és etern. I, a més de poc sostenible, un model tancat, de control sobre el espai públic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s