Estalvi i millora de la mobilitat

Avui llegia que el metro de Barcelona a més de ser un dels transports que més faciliten la mobilitat a la ciutat, també generen un benefici per a la ciutadania que es pot mesurar en diners, ja que si transporta 500.000 persones això es tradueix en més de 48 milions d’euros anuals d’estalvi.

L’estudi que s’ha fet diu que aquest estalvi té tres beneficis:

1- Reducció de la congestió perquè es disminueix el temps de desplaçament en superfície i això es pot quantificar en preu/hora

2- Disminució de la sinistralitat ja que les provabilitats de patir un accident són molt més elevades en un vehicle privat i es pot valorar els costos dels accidents segons les primes de les companyies asseguradores.

3- Fre del canvi climàtic, amb una descontaminació que es calcula pel nombre de tones de diòxid de carboni que s’emet que té un preu per drets d’emissió (12,96€/tona).

L’altre dia al diari La Mañana sortia la notícia que 600 persones compartien cotxe per anar a treballar dins d’un Pla de Mobilitat Sostenible i Segura. Tan de bo a Sant Joan la proposta tingués més ressò, sobretot pel que fa als greus problemes que generen la TV3 o l’Hospital Comarcal, però també les entrades i les sortides de les llars d’infants, les escoles i els instituts. Realment totes les persones que porten les criatures a escola ho han de fer en cotxe? No ho crec, segur que no viuen tan allunyades dels centres educatius com per anar-hi en vehicle privat i segur que hi ha altres solucions més sostenibles com llevar-se 10 minuts abans o posar-se d’acord amb d’altres famílies.

Canviar els hàbits comportaria un benefici social per a tots els santjoanencs i santjoanenques, ja que segur milloraria la contaminació de la ciutat, la congestió que es genera en alguns dels carrers.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s