Sant Joan Despí amb Haití

Acabo d’arribar del sopar-col·loqui que ha organitzat el Departament de Solidaritat i que s’ha fet amb el títol “La solidaritat en temps de crisi” per recaptar fons per Haití.

M’ha agradat molt perquè les dues intervencions han estat força interessants. La Merche Val, infermera del SEM, ha explicat la seva experiència com a representant de la primera unitat sanitària que va arribar a Port au Prince després del terratrèmol. Ha estat una presentació emotiva però explicada des de la realitat i també des de la professionalitat d’una persona que va a fer una feina i que, malgrat tot el què l’envolta és desolació, no es deixa impressionar i sap que ha de donar resposta a situacions molt difícils. En les seves darreres paraules ens ha transmès la imatge que li ha quedat més gravada i és la dels somriure dels infants, tot i estar en condicions pèssimes i físicament malament.

La intervenció del representant de la Creu Roja ha estat igualment interessant perquè ha explicat en quins aspectes es tradueix l’ajuda humànitària; en què consisiteix, com es distribueix, com s’organitza, quin abast té, etc. La informació ha estat molt ben presentada perquè dóna idea de què la cooperació no és un fet puntual o improvisat, sinó que es necessita tota una planificació i una infrastructura que poques organitzacions tenen, entre elles Creu Roja.

Sortosament, han rebut prop de 37 milons d’euros de donacions d’arreu del món, amb la qual cosa ja tenen planificat tota una sèrie de projectes que podran dur a terme, no tan sols ara, sinó al llarg dels propers anys, que també farà falta.

El projecte amb el qual estan en aquests moments invertint més recursos econòmics i humans és en la possibilitat de poder construir unes cases, quasi prefabricades, perquè siguin el pas “transitori” entre els tendals sota els que viuen ara i el que serà una casa de veritat, quan la puguin tenir. Per això s’han inventat unes estructures metàl·liques amb les quals poden fer l’esquel·let i després, un cop allà, arquitectes valoraran com es podrà acabar de construir amb fusta, amb maons o amb altres materials. De moment n’envien 600 però esperen poder-ne enviar 2.000 més.

Realment m’ha agradat poder participar en el sopar solidari i espero que finalment es recullin força diners per poder enviar a aquella gent que tant ho necessita. De moment, la ciutat de Sant Joan Despí ha demostrat ser força solidària, malgrat els temps de crisi, perquè es porten recollits uns 10.000 euros. GRÀCIES SANT JOAN!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s