Combatre l’atur amb la formació

Realment les notícies sobre l’atur són més i més preocupants; ara a Catalunya ja són més de 600.000 persones i això no sembla tenir fi.

Una de les conseqüències més greus és l’impagament de les hipoteques. Quan una família no pot fer front a la hipoteca què pot fer?. El què estan fent els bancs no té nom: et deixen un munt de diners, més dels que val el pis, llavors no pots pagar i posen el pis a subasta, com ningú el compra, se’l queden ells per la meitat del seu valor, amb la qual cosa el teu pis ja no val els diners que t’han deixat i llavors els hi deus la resta més els interessos i, naturalment, estàs al carrer.

O l’Estat impedeix que els bancs segueixen robant a la gent d’aquesta manera o potser que tots plegats comencem a sortir al carrer.

A nivell de Sant Joan les dades tampoc són massa bones, perquè en les darreres dades (febrer 2010) hi ha prop de 2.300 persones aturades, pràcticament homes i dones a parts iguals; de totes les edats i sobretot del sector serveis. És important destacar que més de la meitat de les persones sense feina tenen el Graduat d’ESO o similar; és a dir, que no tenen una formació professional específica ni tampoc uns estudis superiors.

Penso que s’ha de mentalitzar a tothom que la formació dóna més possibilitats d’accés al món laboral, encara que no sigui la solució, i que a la nostra ciutat es fan cursos ocupacionals de formació professional, però sobretot, a més dels cicles formatius de l’IES Ferrer i Guàrdia, hi ha una bona oportunitat a l’Escola de Persones Adultes per poder preparar-se els exàmens d’accés per aquelles persones que ja no estan en edat pròpiament escolar.

No és fàcil tornar a arrencar quan s’han abandonat els estudis o quan agafar els llibres una altra vegada genera una certa urticària, perquè porta records d’un ensenyament reglat que, sovint, no ha sabut comprendre i adaptar-se a tothom; però mai és tard per reciclar-se, per aprendre coses noves i per buscar noves oportunitats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s