Avui va de “respostes”

Aquesta setmana, per aquesta eina tan fantàstica que és internet que, remenant d’un lloc a l’altre, pemet trobar qualsevol cosa, he vist que hi ha d’altres blogs que parlen del què jo escric aquí i avui m’he decidit a comentar alguna de les coses que es diuen.

En primer lloc, dir-li al Lluís que si escric quasi bé cada dia al blog no és pel fet d’estar al govern i tenir molt de temps lliure, com ell diu; sinó que és qüestió de voluntat i sobretot tenir moltes coses a dir.

En segon lloc, podeu llegir l’entrada “Convenis i altres reflexions” i així entendreu tot el què vaig comentant.

Començo pel final i dic que sí, que m’he “atrevit” a escriure un blog perquè, com sap tothom que em coneix, m’agrada opinar i dir la meva i aquesta eina m’ho permet, per això vaig decidir obrir aquest blog d’opinió, naturalment d’opinió política, perquè .. és que hi ha alguna opinió en la qual no es prengui partit per una idea o per una altra?

Pel que fa a la signatura de convenis amb les entitats, hi ha qui ho veu com un acte de reconeixement i d’altres que ho veiem com un acte de propaganda política; és això que deia, són maneres diferents de veure les coses. Signar convenis amb les entitats que reben una subvenció és la forma correcta de gestionar el diner públic; la total transparència seria publicar en el butlletí què rep cadascuna de les entitats i quines activitats realitza amb els diners de la subvenció. L’acte “solemne” de la signatura es podria fer de moltes maneres, on les entitats fossin més protagonistes.

Sí, el grup municipal d’ICV-EUiA ha demanat vàries vegades la cobertura de la pista Jujol, una pista que s’utilitza per diferents clubs  per realitzar els seus entrenaments (patinatge artístic, futbol sala..) i quan algú pretén utilitzar-la com a pràctica lliure, és sancionat, ja que no és un espai obert. És per això que es demana que sigui coberta perquè ja té la característica d’espai esportiu reglat; una altra cosa és que no pugui fer-se per motius tècnics. El meu comentari de la pista del Pont Reixac és que desapareix un espai lliure.

D’altra banda, els arguments que s’exposen en el blog del què és política social ja fa dies que el sento sovint en boca d’un altre senyor. Jo només voldria fer un parell d’apunts per explicar la diferència entre el què és i el què no és política social; perquè és evident que totes les polítiques municipals van dirigides a la millora de la societat en el seu conjunt, però no podem confondre la política viària, cultural, esportiva o d’habitatge amb la política social.

I per posar algun exemple dir que la millora dels equipaments esportius és una política de foment de l’esport molt important, que fer més llars d’infants és una política educativa que millorarà el futur de la nostra ciutat o que la política de construcció d’habitatge públic és imprescindible. Però perquè tot això es consideri política social caldria augmentar el recursos dirigits a potenciar el nombre d’ajuts específics per aquelles persones que no tenen possibilitats de fer esport, que necessiten beques complementàries per dificultats econòmiques o que, malgrat ser habitatge públic, ni així hi tenen accés.

Des que ICV-EUiA té la responsabilitat de la regidoria d’Acció Social, el nombre d’ajuts de menjador escolar, de transport adaptat, de teleassistències, de beques per realitzar activitats de lleure, d’ajuts per arrenjaments d’habitatges, etc. ha crescut progressivament i això és fruit del treball constant, dins de l’acció de govern conjunta, en favor de les polítiques socials, que no tenen res a veure amb les pedres.

I és en aquest camí, de continuar reivindicant més recursos per a les polítiques socials i per a les polítiques d’igualtat, que seguiré treballant per la ciutadania de Sant Joan Despí. És el meu compromís com a Regidora d’aquest departament amb la gent que va confiar amb mi per desenvolupar aquesta tasca i amb mi mateixa, perquè crec que això és el millor per a la meva ciutat.

Anuncis

4 thoughts on “Avui va de “respostes”

 1. Hola Elena,

  En primer lloc felicitar-te pel bloc, si vols posar-ho més bonic com dius potser et puc donar un cop de mà. Ara bé, respecte a la teva resposta et volia comentar que em sap greu el comentari que m’has deixat al meu bloc. Dir-te que ja faig allò que m’aconselles, llegeixo i escolto molt i intento construir el meu discurs propi cada dia. Pensar el contrari significa donar per fet que actuo sota les ordres d’ algú o que dic allò que altres em diuen que digui i et puc assegurar que no és així. Sóc suficientment gran per tenir criteri propi.

  En segon lloc, volia dir-te que em sembla perfecte la teva explicació sobre les polítiques socials. Per la meva part, dir-te que fa temps que vaig abandonar la idea d’entendre les polítiques socials únicament des del prisma d’un servei assistencial i les vaig començar a entendre des d’un punt vista integral i transversal. És per això que considero l’ urbanisme, l’educació, la cultura, l’esport… també polítiques socials. Tot i així, en diverses ocasions he aplaudit la tasca que es fa des del teu departament, molt especialment he valorat positivament l’esforç econòmic per garantir beques a infants per a les diferents activitats.

  El que més em sorprèn és que critiquis de manera reiterada a les regidores i als regidors socialistes, al grup del PSC o a la seva tasca al govern municipal. Ho trobo poc elegant si ve d’una persona que ocupa una responsabilitat dins del mateix. En qualsevol cas, respecto molt la teva opinió.

  Per últim crec que és important que puguem debatre, parlar, intercanviar opinions des de la diferencia i això és motiu suficient perquè ens felicitem tots plegats.

  • Quan vulguis seguirem contrastant opinions i, malgrat tu consideris que és poc elegant, jo seguiré escrivint sobre aquelles coses que crec que no estan prou bé o que, evidentment, ICV ho faria de manera diferent.
   I en això es demostra que som un altre partit i que tenim el nostre perfil propi, les nostres prioritats i el nostre programa.
   Està clar que tenim un pacte de govern buscant els punt de coincidència i desitjant el millor per a la ciutat.

 2. Només m’agradaria comentar que la visió sobre el que són polítiques socials que es comenten en la entrada queden molt lluny de l’assistencialisme i per contra trobo que considerar la construcció d’edificis (posa-li titol d’hospital, llar d’infants o habitatge) per si sola, queda lluny del que jo considero fer polítiques socials.
  D’altra banda crec que un blog personal, es precisdament això, quelcom personal, on cada un és lliure d’expressar les seves idees, opinions i el que li doni la real gana!
  A més fermament que pertanyer a un col·lactiu, intitució o entitat no et treu el dret a criticar-lo, jutjar-lo i qüestionar-lo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s