Una setmana intensa

Aquesta setmana m’ha estat impossible escriure al blog i he trobat a faltar. No ha estat per no tenir coses a dir, al contrari, sinó perquè tots els dies he tingut moltes reunions, actes i activitats diverses per la tarda i el vespre i, quan he arribat a casa, no he estat capaç de seure a escriure al blog.

Si faig un repàs de la setmana pensant amb les meves activitats i amb les notícies del moment, m’agradaria destacar vàries coses:

– La trobada del dimarts al vespre del jurat per decidir el Xè Premi de Relats Breus per a dones (10 anys, quina passada!!!!!), que va ser disputat, com sempre; defensant i argumentant cadascuna de les membres el relat que havia de ser guanyador. Finalment, l’acord en la tria de les obres finalistes i de les premiades. Des d’aquí, moltes gràcies a totes elles per la seva tasca desinteressada.

– Dimecres el Consell  Municipal de Dones, amb el balanç de totes les activitats desenvolupades el mes de març amb commemoració del Dia Internacional de les Dones i l’inici de les reunions per preparar el3er. Congrés de dones del Baix Llobregat, que es farà a Viladecans els propers 28 i 29 de maig i també organitzar la participació en el projecte (Re)imagina’t que promou l‘Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, i que consta d’un procés participatiu que culminarà al mes d’octubre d’enguany, que és quan es celebrarà el 10è aniversari de la creació de l’Observatori.

– El dia 15, dijous, va ser el Dia de les Esquadres i el Departament d’Interior de la Generalitat organitza cada anys a tots els territoris actes de celebració. Enguany, la comisaria de Mossos d’Esquadra de Cornellà, va celebrar-ho a l’Auditori Martí i Pol de Sant Joan Despí. Crec que va ser un merescut reconeixement a la tasca dels Mossos, dones i homes, que dediquen la seva vida al servei de la ciutadania, garantint els nostres drets i llibertats amb seguretat. L’Auditori va estar ple a vessar per gent de les dues poblacions i els comentaris que jo vaig sentir eren d’agraiment per la feina que fan; sobretot als mossos de proximitat que tenen tanta relació amb els centres educatius, amb les entitats i amb la ciutadania en general. Com a Regidora haig de dir que sempre hi ha hagut una estreta col·laboració perquè els cos de mossos d’esquadra ha participat i està participant en tots el processos de circuit de violència de gènere, xarxes de mediació, etc, i es fan  actuacions conjuntament amb la policia local, en intervencions de serveis socials que ho requereixen.

– Ahir divendres vaig anar al Taller de Polítiques de Seguretat i Emergència organitzat per ICV i que es desenvolupa dintre del procés participatiu obert a tothom per elaborar el programa electoral d’ICV-EUiA a les eleccions al Parlament de Catalunya del novembre. Un dia d’aquests escriuré sobre el tema, ja que penso que té molts aspectes interessants i que molta gent desconeix.

A part de la meva activitat, hauria volgut escriure del què està passant i que, d’una manera o altra, afecta a la nostra vida quotidiana.

Com no, la crisi i les propostes que pretenen treure drets als treballadors i treballadores amb uns acomiadaments més barats. La vergonya que representa que el Suprem estiguin posant en qüestió l’actuació de Baltasar Garzón i, sense deixar les qüestions jurídiques, el rídicul que està fent el Tribunal Constitucional respecte de l’Estatut.

I això sí que ja no té nom. Com pot ser que un tribunal, que no compleix la Constitució, en el seu article 159, pugui determinar què és constitucional i què no?. Resulta que haurien de ser 12, no ho són; resulta que han d’estar un màxim de 9 anys, n’hi ha que fa dies que haurien d’haver plegat i, han de ser independents, que tal com van les coses són qualsevol cosa menys independents.

Ara, sembla que han assignat al Sr. Guillermo Jimènez (no sé si va amb G) perquè faci les noves al·legacions. Però aquest senyor no fa més de dos anys que hauria d’haver plegat?. Penso que el què han de fer és plegar tots i marxar cap a casa. Quan una persona no sap fer bé la seva feina l’acomiaden, o no?

Aquestes persones són les que han decidir per sobre del govern, del poble i del Parlament de Catalunya???

Anuncis

One thought on “Una setmana intensa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s