Creixement de la ciutat

Avui a les 9 del matí hem fet un Ple Municipal extraordinari, els ordinaris són el segon dijous de cada mes a les 20 hores, i volia comentar un dels temes que s’havien de votar i està relacionat amb la Ciutat Esportiva del FC Barcelona.

L’any 2000, quan es va aprovar el Projecte d’ordenació de la zona, el grup municipal d’ICV ja va manifestar les seves reserves respecte del seu desenvolupament; no en referència a la realització de la Ciutat Esportiva, sinó respecte a algunes propostes que s’havien plantejat pel seu finançament.

Ja llavors vàrem estar en contra de la ubicació d’un Centre Comercial i també vàrem manifestar les nostres discrepàncies per la possible construcció d’habitatges; però donat que vàrem estar d’acord amb l’ordenació definitiva de la zona i la definició d’usos , vàrem votar a favor.

En el Ple del desembre del 2007, es va portar a aprovació un Conveni pel qual la part de la zona de Terciari que pertanyia a l’Ajuntament de Sant Joan Despí, es cedia als propietaris de la resta de terreny a canvi d’ uns 9 milions d’euros i s’obria la possibilitat que en un futur es podria fer habitatge.

En aquell Ple i per coherència en el nostre posicionament anterior, vàrem expressar el fet que no veiem la necessitat de fer aquest conveni i de vendre el patrimoni. Per tant, ens vàrem abstenir.

En el Ple de 14 de febrer de 2008, només dos mesos després, es va portar a votació l’aprovació inicial de la modificació del PGM (Pla General Metropolità) perquè es poguessin construir habitatges, des quals un 30% serien de promoció pública. En aquella ocasió la nostra intervenció va ser en els següents termes:

“És evident que el nostre grup municipal d’ICV-EUiA no pot estar d’acord amb aquesta modificació del Pla General Metropolítà perquè, tal com dèiem en el Ple del passat mes de desembre, estava clara la intenció de que, un cop signat el conveni, quedava oberta la porta cap a la modificació i la construcció d’habitatges.

Si més no, esperem que la promoció d’habitatge públic que se’n deriva tingui en compte l’oferta d’habitatge de lloguer perquè la nostra gent jove no hagi de marxar de la ciutat per no tenir accés a un pis de propietat, ni que sigui públic, i que també es contempli la possibilitat d’habitatges tutelats per a la gent gran. No cal dir, que donades les circumstàncies de la situació d’aquests habitatges, (queda com un barri aïllat i encarat cap a Sant Feliu) caldrà preveure un trasnport públic adequat i altres serveis, Per tot això el nostre vot va ser d’abstenció.

Així, arribem al Ple d’avui, on el conveni que es va dur a terme, donat que s’ha reduït la par de terciari (oficines, hotel…) i s’ha incrementat la part d’habitatge, ha resultat amb un increment d’1 milió d’euros a favor de l’ajuntament. Seguint amb les nostres argumentacions, que hem mantingut des dels inicis del tot el Projecte, el nostre grup municipal s’ha abstingut.

6 thoughts on “Creixement de la ciutat

  1. Lola ha dit:

    Com no podia ser d’otra mena.
    Davant dels grans moviments especulatius de requalificacions urbanístics que ens ha portat a una insolvència social per arribar a la compra d’una vivenda digna i una crisis que res te ha veure amb la de la resta de paises europeus, la esquerra acomodada, com no, uns promovent-los i els altres abstenint-se.

    Cada dia em costa mes diferenciar-los de la dreta, pot ser que sigui per la vestimenta progrés i el mocadoret palestí.

  2. Lola ha dit:

    La gran hipocresia:
    Ara suposo que des de Molt ajuntaments d’esquerres es farà un declaració a favor de la innocència del Jutge Garzón, quan tothom que es mou una mica en politica sabem que molts alcaldes regidors i politics de esquerres i nacionalistes dormiran tranquils a partir d’ara si aquet jutge queda inhabilitat ja que es massa perillós un incontrolat com aquest home que el mateix et tanca una errikotaberna com t’aixeca la tapa de una cloaca en Catalunya ,,, i que es troba d’ha sobta?? .. qina casualitat!! El que es troba no son gent del lumpen, son Prohomes del socialisme i del nacionalisme amb les manetes en la massa….del… totxo,,, urbanística com no!!

    No! no aniré a la mani del dissabte, dons es mes que poblable que al costat meu vociferant justícia estigui un de aquets que ha partir d’ara domin tranquils sense aquest jutge per mig.

    Aquí deixo uns comentaris meus que vaig fer a un altre foro sobre la crisis que ens afecta i la responsabilitat politica causant d’ella. No cal demanar perdó per no traduir-los dons tothom saben o deuríem saber que el castellà no es cap llengua estrangera a Catalunya, encara que ara sigui molt progre considerar-la així.

  3. Lola ha dit:

    Ahora me dices que te digo esto por que busco notoriedad en un bloc que leemos tu yo i ni el gato por no saber leer, pues me has dañado el alma con esa frase.

    i si, soy un hombre pero no me gustan que me llamen Lolo.

    rebre un saludo de Lola

  4. realment no mereixes resposta, ja que suposa donar-te més bombo, però no m’hi puc estar.

    si us plau no confoguem llibertat d’expressió en entrar a casa d’algú i cagar-si reiteradament! sembla mentida….com aquells que diuen que van de sinceros por la vida i deixen anar el primer que els hi passa pal cap sense filtrar en favor de la convivènica. hi ha una cosa anomenada respecte i no va de parlar de vostes ni utilitzar palabreria. crec que es més valent opinar des de la humiltat i no dir constantment com i què han de dir els altres.

    Tens moltes coses a dir, perquè no escrius un blog i et desfogues més a gust.?..tranquil algú et llegirà, no cal que utilitzis els blogs i forums dels altres…

  5. Lola ha dit:

    Ja n’hi ha prou:
    Si darrere tot el que he dit, vostè treu la conclusió del que m’agrada es anar escampant cacotes pels foros i no ser capaç de reconèixer un gram de la critica que a traves de vostè i des de posicions també d’esquerra faig a la esquerra , es que ja tots plegats em perdut el nord i ja no sabem ni on tenim la dreta.

    Si! me’n vaig no sin abans demanar-li disculpes per totes les frases que li hagin pogut ofendre, inclòs per aquelles que sense ser-lo a vostè li hagin semblat. i desitjar-li con representat de una institució democràtica com es l’ajuntament i d’un partit polit d’esquerres com ICV, res mas rebri al seu bloc felicitacions, flors i violes, per que la critica sol pot venir de gent dolenta que es van fen cacotes al món de Alícia al pais de la maravillas. .

    Fins mai

Deixa un comentari