Racistes amb la pobresa

Al llarg del temps, en moments i llocs diferents, apareixen situacions conflictives relacionades amb col·lectius d’immigrants.

Algunes vegades s’ha generat a partir d’una intervenció amb persones d’ètnia gitana, d’altres ha estat per motiu religiós, com el cas del vel amb la noia magrebina.

Sempre poden sorgir conflictes amb un col·lectiu concret per raó de la seva cultura, la seva religió o el color de la seva pell.

Però on es generen aquests conflictes i amb qui?

De seguida hi ha qui ho vol associar amb problemes de seguretat o bé sorgeixen més en moments de crisi i de situacions d’atur.

Però, hi ha algun problema amb els estrangers rics? No, cap ni un; sigui quina sigui la seva procedència, de Rúsia o dels Emirats Àrabs, del Japó o del Camerun o d’Argentina. No importa a què es dediqui, ni tampoc la llengua que parli o com es vesteixi; un estranger amb una bona situació econòmica mai no representarà un problema.

Moltes d’aquestes persones ocupen càrrecs importants en grans empreses, però això no ens fa sentir que “ens prenen la feina”, al contrari. És un veïnat molt ben acceptat i amb el qual tenim l’orgull de fer amistat o de què hi hagi bona relació entre les criatures corresponents.

No serà, doncs, que els brots racistes tenen més a veure amb la pobresa que amb qualsevol altra qüestió?

Si tinguéssim la capacitat d’eliminar les diferències econòmiques també desapareixerien totes altres diferències.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s