Fomentar la participació

El passat dijous vaig assistir a la Constitució formal del Ple del Consell General de Serveis Socials com a representant de la Federació de Municipis de Catalunya.

La creació d’aquest Consell és un pas més cap a la participació de tota la societat civil en el debat de totes les qüestions que tenen a veure amb els serveis socials a nivell de Catalunya, tal i com s’estableix a la Llei de Serveis Socials

Segons aquesta Llei 12/2007, d’11 d’octubre, en el seu article 49 es detallen quins han de ser el òrgans de participació ciutadana i associativa i, a l’article 54 s’estableixen les característiques dels consells municipals de serveis socials.

Des del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya s’està oferint col·laboració per a la creació dels Consells Municipals. Aquest suport va dirigit a aquells municipis que, com el nostre, tenim competències en matèria de serveis socials pel que fa a l’assistència de la població; de le persones que, en determinats moments i circumstàncies, necessiten una especial atenció.

Així doncs, Sant Joan Despí serà una de les ciutats on es durà terme el procés de constitució d’aquest Consell, concretant un reglament de participació per tal que les entitats que estan treballant en aquest àmbit, les associacions veïnals, agents socials i representants polítics, puguin col·laborar i canalitzar la reflexió conjunta. Això anirà en benefici de la ciutadania pel que fa a la informació, a l’aportació de propostes, a la coordinació d’accions, etc.

Tan de bo puguem constituir el Consell Municipal de Serveis Socials abans que acabi aquest 2010. Així podrem compartir totes les preocupacions, interessos i necessitats que tenen totes les associacions d’aquest sector.  Perquè es cert que aquest coneixement ja l’hem compartit, però sempre ha estat a dues bandes, entre la Regidoria i cada entitat, però mai ha estat una informació general entre les diferents associacions. Tenim molt a guanyar, segur!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s