No pot ser

Aquesta és la frase que he estat repetint durant una bona estona després de veure per la tele la intervenció de Zapatero i les seves propostes.

He dit “no pot ser” quan he sentit que es pretén congelar les pensions, i pensava amb el meu pare, que cobra d’autònoms, i la meva mare, que cobra el SOVI. I pensava amb totes les vídues que fa anys que els hi varen prometre una pensió digna i mai ho han complert.

He dit “no pot ser” quan he sentit que es podia reduir el sou de funcionaris en un 5%, com si tot el funcionariat fossin alts càrrecs que cobren molts diners. Hi ha un bon grapat de persones que treballen a diferents administracions i que el seu sou és de mileurista. Cal recordar que tan Felipe González com Aznar ja van utilitzar la congelació del sou del funcionariat per eixugar deutes. Mai més no es van recuperar els 5 ó 6 punts que es van perdre en aquella ocasió. Tampoc, en les èpoques de més bonança econòmica, al funcionariat se li ha pujat mai per sobre de l’IPC; amb la qual cosa, amb els darrers 15 anys el seu sou no s’ha mogut gaire.

He dit “no pot ser” quan diu que a les persones que se’l hi faci el PIA per la Llei de la Dependència no cobraran amb caràcter retroactiu, encara que sabem que hi ha gent que fa més d’un any que espera la seva prestació.

Quan ha dit que desapareixeria el xec-nadó he pensat que ja era hora. Aquesta era, juntament amb els 400 euros de l’IRPF, una mesura totalment electoralista, que no tenia cap raó de ser perquè no era ni justa ni equitativa.

El meu últim “no pot ser” ha estat pel què no ha dit. Jo esperava que parlés de reduïr les despeses per exemple fent tornar les tropes de “les misions humanitàries”. També que parlés de lluitar contra el frau fiscal i perseguir l’economia submergida per recuperar impostos.

No hauria estat de més que parlés de que els bancs retornéssim els diners que se’ls hi ha donat i que es perseguís tota la fugida de capital cap a l’estranger; acabant amb els paradissos fiscals.

Tampoc he sentit que es reduís l’assignació que té la Casa Reial i tota la família, o és que ells no s’han d’estrényer el cinturó?

També hauria pogut dir que l’IVA dels articles de luxe pujaria al doble, o que s’establiria una nova franja en el pagament de l’IRPF per a les rendes més altes. És a dir, que els que més tenen paguin més, perquè d’una altra manera acaba pagant qui menys culpa té en aquesta crisi, com sempre.

Crec que el discurs d’avui ha estat indecent per un representant d’un partit que es diu d’esquerres. Unes propostes com aquestes, ni el Rajoy s’hauria atrevit a tant.

Anuncis

One thought on “No pot ser

  1. Lola ha dit:

    no estando de acuerdo con las medidas que se han tomado hay que recordar que con más de cuatro millones de parados corremos el riesgo de tener muchos derechos y ninguna posibilidad de disfrutarlos, pues con más de cuatro millones de parados la mayoría provenientes de la mano de obra, que alguien me explique si lo que se pretende vender son los papelotes y sellos del funcionariado, que es donde ha crecido este sector y no en médicos y enseñanza.

    Este ajuste nos ha venido impuesto por lo que se ha denominado “el cinturón financiero el cual yo lo veo como una disputa para dilucidar desde que puente de mando se dirige la nueva europa, si desde el puente de mando de los social-demócratas o desde el de los popular-demócratas.

    de momento parece que los Papandreus y los Zapateros están incapacitados hasta para dirigir un chalupa, siendo las Merker y los sarkosís los que dirigen las maniobras del titanic-Europa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s