Qualitat de vida

La política econòmica d’un govern ha de ser coherent amb la resta de polítiques públiques. Si no hi ha una política fiscal adequada és impossible fer uns pressupostos que donin resposta a les necessitats d’inversió. És impossible poder garantir formació adequada, polítiques d’ocupació, rebaixar les taxes d’atur, millorar l’atenció a les persones, etc.

En definitiva, la política econòmica és la base de tot l’Estat; amb la qual cosa, el model tributari és el que marca l’esforç econòmic que cada persona fa per contribuir al bé comú. És la pressió fiscal la que determina l’eficiència del sistema.

Per això, què passa amb les mesures que es volen aplicar?. No són mesures que van a resoldre el problema, no són eficaces perquè no estan abordant la política fiscal, la tributació, l’augment dels ingressos; sinó que van a la retallada de les despeses. I qui assumeix el pagament del deute? doncs qui menys té: pensionistes i persones amb dependència; a més del funcionariat que sempre ha estat qui ha complert amb tot el rigor fiscal.

Ara hi ha tota una sèrie de gent que ha sofert un empitjorament considerable en la seva qualitat de vida. Podria semblar que és només per motius econòmics, però va més enllà d’una disminució d’ingressos, no tot passa per tenir menys diners.

Homes que per una regulació de l’empresa han quedat a l’atur o bé tenen una jubilació anticipada, estan patint trasntorns perquè han rebut l’educació de què el treball els fa útils a la societat, amb la qual cosa sense treball es consideren inútils.

Pot aparèixer una pitjor alimentació, amb la conseqüència de que les persones emmalalteixen més, física i psicològicament.

També dins dels nuclis familiars, donat que no sempre hi ha un repartiment equitatiu dels ingressos, les dones i en alguns casos els infants o la gent gran tenen menys accés als recursos.

Avui ha estat un dia sobretot trist, no perquè em puguin rebaixar el sou ja que sóc una persona privilegiada perquè puc viure i sé viure amb menys; estic trista sobretot perquè aquesta crisi ens podria donar l’oportunitat de construir un món millor però la realitat és que els poderosos segueixen guanyant i les diferències seran cada cop més grans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s