Contrapropostes ICV-EUiA

Després que el Sr. Zapatero dilapidés els estalvis que hi havia al final del 2007 en rebaixes fiscals per a les rendes més altes i en xecs-nadó sense un criteri d’equitat i justícia; s’ha despenjat, sobretot pressionat per la dreta europea, en unes propostes que van contra tota racionalitat.

La rebaixa dels sous del funcionariat, la congelació de les pensions, l’increment de l’IVA i la previsió d’un augment de l’IPC del 2% com a mínim, deixa a 8 milions i mig d’homes i dones de l’Estat amb una pèrdua considerable de poder adquisitiu. Així és com sortirem de la crisi i crearem ocupació?

Una de les preocupacions és com afectaran aquestes retallades als governs locals que ja pateixen des de sempre una manca de finançament adequat.

En concret, pel que fa a Serveis Socials, la proposta d’eliminar el caràcter retroactiu de la prestació econòmica és un greuge important, tenint en compte que, ja des del primer dia, tot el procés s’allarga en el temps. Aquesta retallada significa tirar per terra tot els avenços aconseguits cap a un veritable estat del benestar i retorna als temps de l’assistencialisme; a més, trenca amb tota l’ocupació que es podia generar a partir de l’atenció i la cura de les persones.

Les contrapropostes d’ICV-EUiA a nivell de l’Estat incideixen tan en els ingressos com en les despeses perquè hi hagi un equilibri pressupostari que eviti les retallades plantejades.

Algunes d’aquestes contrapropostes són:

Lluita contra el grau fiscal, fent aflorar l’economia submergida (s’estima en un 23 %), prohibir l’ús dels bitllets de 500 € i les transaccions de quantitats importants entre particulars. Control pel que els sous dels empresaris no figurin menors que els dels seus treballadors.

Gravar amb major mesura les rendes més altes, com aquelles persones que guanyen més de 100.000 euros anuals (aproximadament unes 400.000 persones)

Establir un impost sobre la riquesa de totes aquelles persones que tenen en béns mobles i immobles 1 milió d’euros o més. (89.000 persones)

Impost del 5% adicional per a les societats amb guanys superior a 1.ooo milions d’euros

– Increment de l’IVA per a béns de luxe com joies, pells, aeronau, embarcacions.

Eliminar o reduir les desgravacions per plans de pensions privats, que pot anar acompanyada per plans del sector públic.

Suprimir el finançament de l’Església amb aportacions de l’IRPF que estalviaria prop de 253 milons d’euros

Impost sobre les transaccions financeres (Taxa Tobin)

– Limitació dels salaris i incentius dels alts càrrecs del sector financer.

– Reducció de la despesa militar

– Reducció d’un 15 % del pressupost de la Casa Reial

– Garantia d’arribada de crèdits per a les empreses i els particulars

– Suspensió dels desnonaments per impagament d’hipoteques per part de treballadors i treballadores a l’atur

En definitiva, que pagui qui més té i que hem de lluitar contra les diferències i no que aqueste siguin cada cop més grans.

No podem permetre que les persones que menys tenen siguin les que ho hagin de passar més malament i sobre les que recaigui la responsabilitat de millorar l’economia del país. És un bogeria!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s