Un dia intens

Són dos quarts d’11 de la nit i la veritat és que estic a les últimes. Ha estat un dia intens.

Primer la visita al riu, on s’ha fet un acte per a la premsa en el qual es presentava, amb uns panels informatius, les diferents fases de tot el procés de recuperació del riu Llobregat, entre Martorell i el mar.

Hi havia representació política i tècnica de totes les institucions i administracions. Des del Ministerio de Medio Ambiente del govern de l’Estat, el Conseller Francesc Baltasar, els alcaldes de Cornellà i Sant Joan Despí, passant pel Consell Comarcal, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i regidors, regidores i personal tècnic de Medi Ambient.

En els parlaments, s’ha fet referència a que la nostra comarca ha pagat un peatge molt gran respecte a la resta de Catalunya perquè el riu Llobregat ha estat el camí per resoldre les connexions amb Barcelona; per això s’ha fet un ús i abús del territori. Però gràcies als moviments socials i a les accions que de manera coordinada s’ha dut a terme, ara es pot parlar d’un canvi total. Deia el Conseller que potser una de les coses que pot fer el Consorci és realitzar un recull de fotografies dels darrers 50 anys i veure tot el procés de degradació i posterior recuperació.

És important destacar que totes les accions que s’han dut a terme, aixi com les que s’estan fent o es faran en el futur, van encaminades a aconseguir tres grans objectius:

1- Aconseguir una bona qualitat de l’aigua perquè és un bé molt preuat. Encara ara hi ha pobles que lluiten per l’aigua, hi ha milions de persones que no disposen d’aigua en bones condicions sanitàries o llocs al món amb greus dèficits hídrics. Després de tot el què s’ha dut a terme al llarg d’aquests darrers anys, l’aigua de boca de Catalunya està garantida.

2- L’entorn i l’accés al riu, una necessitat i una reivindicació de la ciutadania, perquè es genera un espai públic on gaudir de l’oci, a més d’una recuperació paisagística i mediambiental.

3- La vertebració del territori amb la possibilitat de connexió de municipis a través de camins i passeres que havien quedat anul·lades.

En definitiva, una millora per la comarca i la seva gent.

Després de la visita del riu he anat al dinar de cloenda de la Setmana de la Gent Gran. Una trobada amb les parelles que han celebrat els 50 anys de casats i amb tota les persones que han participat en les jornades de reflexió i en les activitats. Sempre és agradable trobar-te amb els veïns i veïnes i fer-la petar una estona. Enguany no m’he pogut quedar a ballar ni un sol ball perquè a les 16,30 havia de ser a Viladecans, al 3r Congrés de Dones del Baix Llobregat, però això ja ho explicaré demà, perquè aquesta tarda s’ha fet la primera part però demà al matí es faran els tallers.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s