Aniversari ASALRE

Com cada any, el primer dissabte de juny al matí, ASALRE (Associació d’AlcohòlicS Rehabilitats) celebra el seu aniversari fent una jornada sobre els diferents aspectes que envolten la problemàtica de l’alcoholèmia.

Jo ja fa 6 anys que hi participo i els temes han estat molt variats, alcoholisme i conducció, alcoholisme i altres drogues, l’alcohol i la violència de gènere. Enguany, en aquest XXVI anversari la jornada ha portat per títol “L’alcoholisme a l’entorn familiar”.

Com sempre, les ponències han estat super interessants. La doctora del CAS Fontsanta ha fet un resum de com afecta la malaltia a les famílies, tots els processos que van acompanyant a la persona malalta i també a tot el seu entorn. La negació, l’acceptació, la soledat, el rebuig, fins que hi ha un trencament que genera un canvi i es el primer pas per sortir del cercle.

La segona ponència ha anat a càrrec d’una dona que ha patit durant 30 anys l’alcoholisme del seu marit. Ha estat una intervenció colpidora, ha demostrat una gran valentia davant de tothom per poder explicar tot el seu procés. Important el recolzament de les seves filles.

En darrer lloc ha parlat un dels monitors de l’Associació  Rauxa, una persona que ja és un alcohòlic rehabilitat i que ara està ajudant a d’altres persones a abandonar la seva dependència.

La meva intervenció, a la cloenda de la jornada, ha estat per felicitar a totes les persones que lluiten cada dia per combatre la seva adicció; perquè és molt difícil dir NO a una cosa que la tens constantment davant. Tothom parla de fer una cerveseta, de prendre una copa o de brindar en cava. Així com també fa uns anys passava amb el tabac, que damunt de totes les taules hi havia com a mínim un paquet de cigarrets; encara ara, a tots els entorns, hi ha alguna ampolla d’algun tipus d’alcohol i això sembla molt difícil de canviar.

L’entitat ASALRE col·labora de manera molt important amb les treballadores socials dels Equips Bàsics de Serveis Socials de l’Ajuntament, ajudant a les persones, sobretot homes, que tenen greus problemes de dependència i estan sols. Si alguna associació es mereix un agraïment i un reconeixement per la seva tasca, aquesta és l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats, que malauradament mai no tindran un titular en el Butletí Municipal, però se’l tenen ben guanyat.

Gràcies i per molts anys!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s