600.000 €

Segur que tothom ho sap. 600.000 euros són 100 milions de les antigues pessetes. Aquesta és la quantitat de diners que guanyaran tots els jugadors i tècnics de la selección española (la roja) si guanyen el mundial de futbol que es celebra a Sudàfrica. A tot estirar un mes de feina.

Quan hi penso se’m posen els pèls de punta. Crec que no sóc exagerada si dic que més de la meitat de les persones del nostre país que seguiran els partits del mundial no guanyaran mai en tota la seva vida aquesta quantitat. De la resta, un tant per cent molt elevat potser els arribi a guanyar treballant tota la vida, però mai no podran disposar d’aquesta quantitat. Seran molt pocs, poquíssimes persones que podran tenir aquesta quantitat en un banc.

Aquests diners d’on surten? qui els paga? En aquests moments és lògic que uns senyors que cobren milers d’euros també tinguin la possibilitat de guanyar aquesta quantitat de diners? És un insult a tots els treballadors i treballadores d’aquest país. Un insult a les persones que estan a l’atur. Un insult als i les pensionistes, sobretot vídues, que tenen moltes dificultats per arribar a final de mes. Un insult a les famílies que estan a punt de ser desnonades per no poder pagar la hipoteca. Un insult al funcionariat que veurà retallat el seu sou aquest mateix mes de juny. En definitiva un insult i una burla.

Avui les portades dels diaris tenen un titular en comú: la Reforma Laboral que vol aprovar el govern. Una reforma que no ha pogut estar pactada ni consesuada ni amb els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) ni tampoc amb les organitzacions empresarials (CEOE) y que caldrà que aprovi el Congreso de los Diputados el proper 22 de juny.

Però la gent està distreta, és el millor moment per fer una reforma laboral, perquè les mobilitzacions van dirigides cap els bars i davant de les televisions.

Sembla que si guanya España a futbol, el centenar de famílies de Sant Joan Despí que estan en situació de pobresa i tenen moltes dificultats per aconseguir cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, vestit i habitatge, ho podran suportar molt millor. I totes aquelles persones que ho estan passant també una mica malament, doncs no ho notaran tant.

No sé si l’equip d’España ja ha jugat, avui juga o quan juga i amb qui juga, potser sóc de les poques persones que no ho sap; però tinc clar que no penso perdre ni un minut de la meva vida en aquest show, sobretot en aquests moments i en el país on es fa, on la meitat de la població s’està morint de gana o de SIDA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s