No és cosa meva

Avui, quan he vist la invitació del pregó i la recepció de Festa Major m’ha caigut l’ànima als peus. En principi perquè a la vista de la qualitat del sobre i del paper utilitzat, no s’aprecia cap interès per l’austeritat; però el què és més greu és el cartronet que hi ha a dins.

Per si no esteu entre els ciutadans i ciutadanes que tenen el privilegi de rebre la invitació us diré que textualment el cartronet posa: L’Ajuntament de Sant Joan Despí i la Creu Roja organitzen, en el marc de la recepció de Festa Major, una recollida solidària d’aliments destinats als més necessitats, per la qual cosa us conviem a col·laborar amb un litre d’oli, un quilo d’arròs i un altre de llegums. Moltes gràcies

Sento vergonya al·liena i no voldria que ningú pensés que aquest despropòsit parteix del Departament d’Acció Social.  Un Departament que amb col·laboració amb entitats, amb discreció i amb professionalitat està atenent adquadament la ciutadania.

Com es pot demanar un litre d’oli, un quilo d’arròs i un altre de llegums quan s’està fent una despesa important en una recepció i es gasta, com a mínim, 10 vegades més del valor d’aquests productes per a cada persona que hi assisteix.

Una recepció de Festa Major no és el lloc adient per “exigir” una recollida “solidària” a les persones que hi assisteixen: la solidaritat és una altra cosa.

Qualsevol ciutadà o ciutadana de Sant Joan Despí pot exigir i ha d’exigir que l’ajuntament estableixi tots el mecanismes possibles i esmerci els recursos que facin falta perquè totes les persones tinguin el suport necessari per evitar la pobresa i l’exclusió social i, si cal, que presenti un projecte d’acció ciutadana en el qual, voluntàriament, hi pugui participar.

I és això el meu treball i la meva responsabilitat; tirar endavant les estratègies necessàries per donar resposta a aquelles persones que sol·liciten un suport i un ajut per a la seva situació.

No crec que s’hagi de suspendre la recepció de Festa Major, però hi ha moltes maneres de fer-la i, amb els temps que corren, segur que la ciutadania ho agrairia.

S’hauria pogut fer perfectament a l’Auditori Martí i Pol, on hi caben 400 persones, es podia fer el lliurament dels premis de ciutat, la projecció del vídeo, els discursos i qualsevol actuació de música o de dansa. Tot això sense la despesa que genera el fet de posar tot el muntatge de cadires, escenari i pantalla que es requereix al Club de Tennis.

Pel que fa al refrigeri es podria suprimir o bé reduir-lo amb una mica d’espai a l’exterior de la Biblioteca per tal de què tothom pogués conversar i celebrar l’inici de Festa Major.

El PSC, al Ple de dijous passat, va rebutjar la moció contra la crisi que va presentar el grup municipal d’ICV-EUiA on en el darrer punt es plantejava la possibilitat de formar una comissió de tots els grups polítics per tal d’elaborar un pla d’actuació on es presentés a la ciutadania quines serien les mesures de contenció de la despesa. És una qüestió de majoria absoluta.

Anuncis

3 thoughts on “No és cosa meva

  1. Bona tarda, Elena,

    Ja ho veus, hem passat de catterings de més de 25€ per persona, com el de fa un parell d’anys, a exigir un impost-revolucionari-solidari per entrar a la recepció. Trobo molt béstia que no t’hagin consultat, però estar en un Govern amb majoria absoluta té això, t’has d’empassar uns quants gripaus. Qui mana, mana, i no hi ha més solució, per que no els canviarem, que tragar o passar a l’oposició. Però això ho heu decidir vosaltres.
    T’escric per donar-te una notícia, una mala notícia, que potser acabarà “d’alegrar-te” el dia. Plataforma per Catalunya sembla ser que té ja triat el cap de llista per a les municipals vinents a Sant Joan. Entra al bloc hi o veuràs. El coneixes?

    • No és qüestió de tragar Lluís, és qüestió de trobar els punts en comú i de poder tirar endavant iniciatives concretes que necessiten una mica d’empenta i això tu ho saps molt bé.
      Pel que fa al senyor que es presenta com a cap de llista del partit xenòfog ni el conec ni tinc un especial interès.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s