Sant Joan, crisi i Festa Major

Ahir dilluns una reunió important per posar en comú què està passant a Sant Joan Despí en aquests temps de crisi. Quines demandes s’esta produint a nivell social però sobretot què podem fer; quines propostes pensem que poden ajudar als nostres veïns i veïnes per afrontar les seves dificultats.

Va haver-hi explicacions més generals i aportacions més concretes. Es va parlar de la mobilització dels treballadors i treballadores i de les retallades dels drets socials, de com afectarà el decret de la Reforma Laboral i com es seguirà desenvolupant la Llei de la Dependència si es segueixen reduint els recursos.

Hi ha alguns comentaris que he anat sentint aquests dies que em fan confirmar que tot plegat és una gran manipulació del poder econòmic.

D’una banda, quan estan dient a la resta d’Europa que feliciten al govern Zapatero per les mesures que està prenent. A veure, si tots els governs dels països europeus més influents són de dretes (Itàlia, França. Regne Unit, Alemanya…) malaguanyat si els hi sembla a ells bé.

Una altra, tanta Reforma Laboral per abaratir l’acomiadament. Les empreses no volen fer contractes definits perquè després és molt difícil i car acomiadar. No els hi haurà costat gaire acomiadar quan ja n’hi ha més de 4 milions de persones aturades.

I l’última, aquest matí per la ràdio sentint les declaracions de l’Esperanza Aguirre dient que li semblava molt bé tot el què està fent Zapatero. Hi ha per espantar-se i preocupar-se de veritat.

En definitiva, tal com deiem ahir, les coses no pinten bé i no pintaran bé en força temps. Una proposta i acord unànim: Hem de treballar conjuntament totes les forces socials, entitats, partits polítics, associacions veïnals, ciutadania en general.

Ara, hi haurà un impàs, la Festa Major ha començat avui amb el pregó a la Plaça de l’Ermita. No hi havia molta gent. A mí, m’ha agradat sentir l’Escola de Música i després el pregó, tot i que des del lloc on jo estava no s’ha sentit massa bé. L’actriu Mercè Comas ha fet una mena de carta, enviada per les Tresines, en la qual ha lligat molt bé les activitats que s’han fet i les que es faran al llarg de la festa.

Després a partir de les 21 hores hi haurà la recepció de les entitats. Aquest any, després de la incongruència de demanar aliments i fer una gran despesa, la nostra coalició no hi anirà i ha enviat una carta a l’alcalde i a totes les entitats explicant perquè no hi anem. S’ha de ser coherent entre el què es pensa, el què es diu i el què es fa.

Bona Festa Major per a tothom!!!!!

Anuncis

One thought on “Sant Joan, crisi i Festa Major

  1. Eusebi ha dit:

    Podriem resumir-ho dient:
    – Zapatero ha recuperat l’esperança (aguirre)
    – Nosaltres hem perdut totta esperança (en aquest govern presumptament socialista)
    Eusebi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s