La nòmina del funcionariat

Ahir, recursos humans de l’ajuntament es va reunir amb els treballadors i treballadores per informar del què cobraran a partir d’aquest mes de juny i com quedarà la “paga extraordinària” de Nadal, un cop aplicada la retallada salarial al funcionariat decretada pel govern central.

Aquesta mesura és d’obligat compliment per part dels ens locals, amb la qual cosa, hi ha molt poc a dir. De fet, tots els ajuntaments han seguit, més o menys, els acords presos a nivell de Federació de Municipis de Catalunya.

A través d’un decret d’alcaldia, que encara no conec en detall, també s’ha aplicat als càrrecs electes les reduccions corresponents. A mí, em representa un 6,7 % menys del sou i  suposo que en aquesta línia afectarà a les retribucions de tots els companys i companyes del consistori, que tenen diferents assignacions segons les seves responsabilitats.

No estaria de més que, igual com es fa al principi del mandat, es fessin públics els sous dels i les membres del consistori tal i com han quedat després de la reducció. També es podria explicar l’import que representa tota la retallada a nivell de tot el funcionariat, així  és una manera de mostrar el què representa pel municipi.

Segons el decret tot l’estalvi que es generi de la retallada de sous ha d’anar, en primer lloc, a eixugar els números vermells, cosa que en aquests moments els nostre ajuntament no té; en segon lloc, a amortitzar deute, i aquí sí que hi ha una quantitat que es deu als bancs i que es podrà utilitzar i, en tercer lloc, si encara en quedessin, s’haurien d’utilitzar per fer inversions.

No cal dir que és una mesura injusta, tot i que sovint la gent parla malament del funcionariat, desprestigiant la seva feina, menystenint la seva responsabilitat en el lloc de treball o bé atorgant a tots els funcionaris i funcionàries qualificatius de menyspreu.

Jo, agraeixo profundament la feina de la gent que treballa en el Departament d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat, sense elles i ells no es podria estar donant el bon servei que està rebent la ciutadania. I el mateix es podria dir de tots els departaments de l’ajuntament, perquè són les treballadores i els treballadors els qui fan funcionar tots els serveis.

No és el funcionariat d’aquest país qui ha generat la crisi, no és just tampoc que la paguin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s