Crear ocupació

La Reforma laboral no ha d’anar lligada a facilitar l’acomiadament sinó a generar ocupació; és a dir, buscar estratègies imaginatives que facilitin la contractació, sobretot d’aquelles persones que per edat, per manca de formació, o per qualsevol altra circumstància, encara els hi està sent més difícil de poder reincorporar-se al mercat laboral.

Ahir vaig veure a la tele la notícia sobre una acció pionera que s’ha iniciat des de la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya. Jo, que sóc fan de la formació, penso que és una proposta ideal per a les empreses que es pugui formar a gent dins de la pròpia empresa, de manera gratuïta, i que després això signifiqui poder contractar a personal que està degudament preparat.

També ahir es va presentar al Departament de Promoció Econòmica de l’ajuntament el programa “Igual@’t i fes-te lloc” dirigit a la inserció laboral de dones a través d’assessorament, formació professional, treball d’habilitats personals i laborals que abasten molts aspectes; entre ells, també formació en gènere amb la qual hi col·laborem el Departament de Polítiques d’Igualtat, amb la idea de treballar tranversalment i de manera coordinada.

Jo no vaig poder ser-hi a la presentació per la història de l’esguinç però ja m’he informat de què va anar molt bé i que hi ha moltes dones interessades. És una proposta que ja fa anys que es duu a terme però que ara té més places i això és una bona notícia.

És important que des de l’ajuntament es facin accions perquè les més de 2.200 persones de la nostra ciutat que es troben a l’atur, segons les dades de l‘Observatori Comarcal del Baix Llobregat, puguin tenir el màxim d’oportunitats de tornar a trobar feina. La inversió en aquest tipus d’accions és una inversió que ha de donar molt bons resultats, ja que disminueixen el conflictes socials, per exemple de joves desocupats al carrer o de major consum d’alcohol o d’altres substàncies, sense deixar de banda els riscos d’exclusió social per dificultats econòmiques.

Cal fer una aposta per un acompanyament a les persones aturades de llarga durada que poden tenir molts entrebancs per poder seguir tenint un projecte de vida en positiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s