i amb l’Estatut què?

Em vaig equivocar perquè a l’entrada del diumenge dia 27 vaig dir que no creia que el Tribunal Cosntitucional arribés a una sentència després d’haver estat quatre anys sense fer-ho. Peró al dia següent es va emetre la sentència com a resposta dels recursos d’inconstitucionalitat que va fer el PP.

Per què si han trigat 4 anys en decidir-se ara sembla que ho han fet de pressa i corrents perquè tenien previst discutir-ho en tres dies i resulta que han arribat a un acord el primer dia?. A qui beneficia que ja hi hagi sentència i poc temps abans de les eleccions al Parlament de Catalunya?.

Tot el què pugui dir no és gens original ja que tothom té clar que els i les membres d’aquest tribunal no tenen cap legitimitat. A més, com pot ser que 10 persones puguin decidir per sobre del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats a Espanya i de la voluntat de tot un poble. Aquestes 10 persones saben més de lleis que ningú i actuen de manera neutral? Per morir-se de riure.

El text sencer de la sentència sembla ser que no el tindrà el govern de Catalunya fins el dilluns vinent, però per tot el què jo he llegit, s’han suprimit uns 14 articles i modificat uns 30 i això suposa una retallada i una alteració del contingut important.

He anat llegint i seguint les intervencions de tots els partits. Crec que el President va estar força encertat en les seva primera declaració institucional, el què després passarà a nivell del PSC ja no ho sé perquè avui sentia a la Chacón dir que ella no pensava anar a la manifestació perquè ja li semblava bé com havia quedat l’Estatut. Aquesta senyora ja s’ha vist que és PSOE total i que té moltes aspiracions a nivell de Madrid; que recordi, però, que ella té el seu escó al Congreso com a representant del PSC i amb els vots de Catalunya.

ERC, en la seva línia, tampoc pot sortir ara com el gran defensor d’aquest Estatut, donat que en el seu moment varen demanar l’abstenció i el rebuig  perquè ja el consideraven restringit.

CiU naturalment s’ha d’apuntar a una acció conjunta ja que, en el seu moment, el Sr. Mas se’n va anar a veure al Sr. Zapatero per fer-se la foto amb ell i ara ha de fer valdre el seu paper nacionalista. Ja veurem què passa després de les eleccions al Parlament de Catalunya i si per aconseguir la presidència de la Generalitat l’Artur Mas pactarà amb el PP causant de la retallada de l’Estatut.

ICV-EUiA demana un nou referéndum i jo no ho tinc clar, vull que m’expliquin el per què. Jo penso que el poble de Catalunya ja va dir que volia aquest Estatut, el referèndum que es va fer ja és legítim o és que no és suficient vàlid?.

Penso que la mobilització de la ciutadania ha d’estar al carrer i a les properes votacions, donant-li el suport al partit que estigui defensant i duent a terme lleis que vagin augmentant l’autogovern i la singularitat del nostre país, com ha estat la Llei del Dret a l’Habitatge (votada en contra per CiU i PP), la Llei de Serveis Socials, la Llei del Dret de les Dones per a l’eradicació de la violència masclista o la recent aprovada Llei del Cinema (votada en contra pel PP).

Aquestes i moltes altres lleis són les què ens fan una nació amb característiques pròpies i aquest tret diferencial és el què podrem seguir fent i farem, quedi com quedi l’Estatu.

Això no treu, però,  que haurem de reivindicar políticament, jurídicament i socialment que el nostre Estatut és vàlid i que no admet retallades de persones que han demostrat la seva incompetència.

Tothom a la mani!!!!!!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s