Dret al propi cos

El PP està utilitzant el Tribunal Constitucional com un instrument per fer oposició política, perquè sigui portaveu d’una ideologia determinada i fent-ne un ús partidista. Això no és democràcia.

Ja n’hem tingut prou amb la sentència de l’Estatut així que a veure què farà el TC ara que ha admès a tràmit els recursos interposats per el PP i pel Govern Foral de Navarra, contra la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i Interrupció Voluntària de l’Embaràs, aprovada al Congrés el passat 24 de febrer, i que hauria d’entrar en vigor aquest mateix dilluns.

És que cada vegada que s’aprovi una llei de manera democràtica aquesta gent la portarà al Constitucional si no és del seu gust? Ja n’hi ha prou.

Fa més de 30 anys que demanem una llei que permeti a les dones tenir dret sobre el propi cos i la decisió sobre com i quan volem tenir una criatura. Tan difícil és d’entendre?

El PP ha recorregut 8 preceptes de la nova llei, entre ells el que permet a la mare avortar lliurement durant les primeres 14 setmanes de gestació – apel·lant a l’article 15 de la Constitució sobre el dret a la vida –, el que permet avortar a les dones majors de 16 anys sense el consentiment patern, i el que limita la possibilitat de l’objecció de consciència per part del personal sanitari. A més, el PP tampoc considera constitucional l’obligació d’ensenyar les matèries relatives a la salut sexual i reproductiva, des de la perspectiva de gènere.

Que ideològicament no els hi agradi aquesta llei no té res a veure en què sigui o no constitucional. Ja en tenim prou de no respectar els drets de les dones i utilitzar-nos amb finalitats electoralistes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s