Felicitats Catalunya!!!!

Moltes felicitats al milió i mig de catalans i catalanes (1 milio cent mil segons la Guàrdia Urbana) que hem anat a la manifestació aquesta tarda i moltes felicitats als altres milions que haurien volgut ser-hi però no han pogut. És un orgull ser catalana ara, com ho ha estat sempre.

No sé què estan dient per la tele o què diran demà els diaris, però ara a la ràdio van dient que ha estat històrica i multitudinària. A mi m’ha recordat la de l’11 de setembre de l’any 1977, on vaig estar dues hores per anar, pel Passeig de Gràcia, des d’Aragó a Consell de Cent. Aquesta any, jo he patit més col·lapse perquè a tres quarts de 6 estava a Passeig de Gràcia-Rosselló i a dos quarts de 8 començàvem a caminar; o sigui que la cua haurà començat a caminar més enllà de les 8 del vespre.

També diuen que a Londres hi ha hagut una concentració davant de l’ambaixada i a Berlin a l’Alexander Platz on s’explicava a la gent què és l’Estatut.

És curiós que prop de 33 anys després estiguem reclamant que som una nació, que tenim una llengua pròpia i que tenim dret a decidir com volem viure sense que ens vagin posant límits.

La manifestació d’avui demostra que no podran amb nosaltres. No va poder Felip V amb el Decret de Nova Planta acabar amb la llengua i la cultura catalana. No va poder en Franco en 40 anys de dictadura i amb una educació repressiva. No podrà el TC per molt retalls que faci de l’Estatut.

La societat civil és la que tenim la paraula. Som tots i totes nosaltres que hem d’impedir que hi hagi una disgregació de la ciutadania. Som un sol poble, sigui quin sigui el nostre origen. És per això que, a partir d’aquest moment, haurem de buscar estratègies per seguir demostrant que no hi estem d’acord.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s