Un bon professor

Dijous al vespre, al local d’ICV, vàrem fer un dels nostres sopars-debat amb el Joan Botella que ens va fer “una lliçó” sobre “Ser d’esquerres al Segle XXI. El compromís polític avui”.

Ens va parlar de moltes coses i ens va posar molts exemples de tot allò que està passant. Seria molt difícil escriure aquí tota una conferència però sí que he fet l’esforç de treure tres idees:

1- El món està canviant molt de pressa i ens genera constantment molts reptes. Amb la globalització, la majoria de les coses que ens passen tenen origen i decisions molt llunyanes i gens polítiques, perquè és el sector econòmic i el sistema capitalista qui mou els grans fils. Això ha fet que la política hagi esdevingut una cosa totalment al·liena a la ciutadania.

2- A partir d’aquest distanciament, el sistema polític va per uns camins i la societat civil per uns altres. Si no es promouen noves idees, no es generen noves actuacions serà molt difícil que la gent cregui en la utilitat de la política.

3- Ara, a Catalunya, s’obre un període d’incertesa. Primer en les eleccions al Parlament, que no sabem ni quants ni quins partits antics i nous es presentaran. Tampoc sabem què passarà amb els problemes interns del PSC entres els més propers al PSOE i els altres. Què passarà amb Convergència després de tots els escàndols de finançament del partit.

I quan s’acabi tot aquest procés, de seguida vindran les eleccions municipals que s’hauran d’analitzar ciutat per ciutar perquè de ben segur hi haurà una influència mediàtica del què hagi passar al Parlament de Catalunya, però també hi haurà una especificitat concreta.

Després hi va haver un debat molt interessant, molta gent va voler dir la seva i va expressar les seves inquietuds.

Intentant extreure unes idees clau de tot el què es va dir, em quedo amb el fet de que ICV-EUiA, conjuntament amb la resta del govern de la Generalitat, no hem sabut transmetre tota l’acció de govern, tampoc els mitjans i canals de comunicació no ens han estat gens favorables, al contrari. Hem fet un bon ús de la política, treballant pels valors col·lectius per sobre de l’individualisme, encara que sovint hi ha gent que només mira per si mateixa i no vol sentir a parlar del què li va bé a tothom. I el què és més important, hem de treballar amb OPTIMISME, per i amb la ciutadania activa i potent.

Gràcies Joan, una bona companyia, una magnífica xerrada i el principi d’una llarga amistat.

Anuncis

One thought on “Un bon professor

  1. Clemencia Rodríguez ha dit:

    Veo que has hecho la tarea muy bien. Considero que este tipo de encuentros son vitales, tanto humana como políticamente hablando para la gente de ICV-S.j.D. Por una parte, los expositores ponen en circulación elementos de tipo teórico y práctico, además de una contextualización del momento en el que nos encontramos; factor fundamental para diseñar propuestas y tener visión hacia adelante.
    El invitado, todo un crac desde su estilo expositivo, como su experticia en el tema.
    Por mi parte, quiero referirme a dos intervenciones de las/os asistentes: a) la del joven padre de familia; si bien, un tanto “desequilibrante”, muy sincera ;b) los múltiples factores que desconciertan a la mayoría de los/as ciudadanos politicamente hablando. La primera, me parece que es para tener en cuenta, porque en un mundo absolutamente globalizado, donde las fronteras no tienen límites, la lucha por la identidad nacional, es un tema discutible; sin embargo, el caso catalán se mantiene vigente como lo pudimos apreciar en la mani maravillosa del sabado. Por otra parte, el sin número de factores contradictorios con los que los ciudadano se han encuentrado durante este periodo crítico: el papel del sindicalismo en la situación de los “parados/as” ha sido un tanto desconcertante?, la gravedad de la situación económica de los pequeños empresarios, etc. y la participación de ICV- tripartito, ha estado ha la altura de las circunstancias, cuándo se trata de la clase trabajadora? Las ambigüedades en política son “mortales” pensaba Maquiavelo. Es un error que en política no se puede cometer, es lo que nos enseño sobre esto del buen gobernar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s