14 de juliol

Com tothom sap el 14 de juliol és la Festa Nacional a França i la veritat és que a mi, imagino que també com a la majoria dels qui no vivim a França, m’ importa més aviat poc, per no dir gens, la seva Festa Nacional.

Però, vés per on, aquest 14 de juliol sí que hi he pensat molt perquè a la Maternitat d’Elna han fet una gran celebració. S’han retrobat les persones que hi van néixer allà, molt poques ja que són molt grans, amb tots els seus familiars. Jo he tingut ocasió de veure algunes fotos de la primera retrobada i espero que enguany hagi estat igual d’emotiu.

Hi he pensat molt perquè hi estava convidada, igual que el nostre alcalde, per les visites que vàrem realitzar al mes de novembre i al mes de març passat amb dos grups de dones de la nostra ciutat.

El què passa és que no he pogut combinar-m’ho de cap manera per poder-hi anar, però el meu cor ha estat allà, recordant cadascuna de les coses que em van explicar, cadacuna de les fotografies que vaig veure, cadascun dels racons de la casa que va acollir a unes dones per tenir les seves criatures.

I recordo les paraules que estan a l’entrada:

<Aquesta casa, on hi hagué la Maternitat Suïssa d’Elna del 1939 al 1944, van néixer 597 nens. Dirigida per Elisabeth Eidenbenz sota el patrocini de “Seguretat als infants de la Creu Roja suïssa”.

Les mares, víctimes innocents de la Retirada i de la Segona Guerra Mundial, estigueren internades als camps d’Argelers, Sant Cebrià de Rosselló i Ribesaltes.>

Tan de bo hi pugui anar algun dia!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s