Acord unitari

Ahir vaig seguir a través del 3.24 el debat del Ple Extraordinari del Parlament. Les diferents forces polítiques estaven explicant el posicionament respecte de la proposta del President, ratificant el preàmbul de l’Estatut, com a posicionament en contra de la sentència del Tribunal Constitucional.

Em va semblar que, malgrat que les intervencions estaven molt dirigides a marcar la diferència, i això no és res estrany i més en uns moments quasi pre-electorals, tots els partits van fer un esforç de consens per tal que sortís del Parlament un acord unitari. No compto en Ciutadans ni PP, naturalment.

Però quan he llegit els titulars dels diferents diaris, he pensat que jo no havia entès res del què havia sentit. He tingut la impressió que en el Parlament es varen poc més que barallar i que el govern d’Entesa s’havia trencat i que cada partit havia anat per un camí diferent sense arribar a acords.

Per què els mitjans de comunicació volen donar aquesta imatge? Per què volen generar més descontent entre la població i més desafecció política? Per què els missatges sempre són en negatiu, buscant les desavinences i no els encontres?

Cada partit té legitimament el dret i el deure, en representació de la gent que els vota, a expressar i remarcar quines són les seves aspiracions i el seu model de país, si és més sobiranista, si creu en el federalisme o lluita per la independència. En tot cas, hi ha una voluntat de la societat catalana clarament remarcada a la manifestació del 10 juliol; per tant, està clar que Catalunya vol més autogovern del què ara té i, el és important que els partits que ens representen facin l’esforç d’arrbar a acords per tal de marcar un full de ruta cap aquest autogovern, al màxim de les aspiracions possibles i dins del que la gent de Catalunya decideixi.

El Tribunal Constitucional, que és la 3a Cambra Legislativa, com diu en Joan Herrera, perquè pot decidir per sobre del Congrés i del Senat, ha fet una agressió a la democràcia i, fins i tot a la pròpia Constitució, perquè no només està retallant l’autonomia catalana sinó el propi Estat de les autonomies i el propi concepte d’Estat plurinacional.

Anuncis

One thought on “Acord unitari

  1. Malas cuentas ha dit:

    El otro día en mi familia tomamos una decisión UNITARIA por ACUERDO UNITARIO.

    Decidimos irnos de vaciones a Benidorm y de paso que somos la familia más guapa del barrio.

    El resultado de las votaciones fué el siguiente; Papá, Tío Juan, Abuelo y yo, votamos ir a Benidorm. No contamos con Mamá y la Abuela, naturalmente.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s