Kosovo independent

Avui m’he despertat amb una notícia que, tot i que en alguns aspectes ens queda molt lluny, hi ha gent que li voldrà trobar algunes “semblances” amb la situació a Catalunya.

El Tribunal Internacional de Justícia diu que la declaració d’independència que va fer Kosovo el febrer del 2008 no viola cap dret ni legislació internacional; i això és un aval jurídic però no és legalment vinculant i molt menys que s’hagi d’assumir políticament.

Els orígens d’aquesta regió del món, la seva població, la relació amb els països que l’envolten,.. no té res a veure amb Catalunya, malgrat que ara apareixeran comentaris des de les persones i forces polítiques que estan a favor de la independència.

Encara que jo entenc que les situacions prèvies i les actuals són diferents, sí que és veritat que la declaració del Tribunal de La Haia crea un precedent que pot donar peu a d’altres moviments arreu del món.

España, juntament amb Xipre, Grècia, Eslovàquia i Rumania, són els únics 5 països de la UE que no han reconegut aquest nouestat, però amb l’aval dels EEUU i de la majoria d’estats, els més influents, de la UE és possible que Kosovo tingui  l’oportunitat de poder constituir-se com Estat independent.

A Catalunya segueixen passant moltes coses que van lligades, d’una manera o altra, a la retallada de l’Estatut.

– El Zapatero, a instàncies del Montilla, ve avui a Barcelona per fer una “declaració d’intencions”. Suposo que els “adictes” al PSOE aniran a veure’l, jo crec que la resposata hauria de ser no anar ningú, les paraules d’aquest senyor ja sabem el què valen. Diu que el PSOE és qui més reflecteix la pluralitat de l’Estat, s’ho creu això???

– Avui també s’ha sabut el què representa la retallada de pressupost  del Ministerio de Foment pel que fa a les inversions en infrastructures a Catalunya. És la comunitat més afectada, casualment. Ara tot són declaracions per veure com anem pidolant que això no sigui tan dràstic. La traducció d’això als mitjans de comunicació de la resta de l’Estat ja està clara; Catalunya mai està contenta i sempre demanant. Qué cansat!!!!!!

I també fa un any que es va destapar el Cas Millet i ja es coneix que els diners estafats són de 35 milions d’euros. I aquest senyor està al carrer????

Anuncis

One thought on “Kosovo independent

  1. Lola ha dit:

    Ni tenim rens a veure amb Kosovo, és ridícul voler ficar un paral·lelisme entre catalunya i Kosovo, és com acceptar que els pakistanins del Rabal quasevol dia es posin a matar catalans pel sol fet de ser-lo i declarin la República Independent del Rabal.

    el fet de Kosovo i el secessionisme en europa sol s’entén com l’interès dels USA en la seva estratègia d’anar generant forúnculs a Europa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s