Prou violència contra les dones

A totes les èpoques (llegiu els primers capítols de “La catedral del Mar“) a qualsevol continent o país (casos com Ciudad Juárez de Mèxic, o delictes contra l’honor de Pakistan, o el comerç de dones a Camboia, o la mutilació genital femenina una pràctica de països africans però que també afecta a Europa i a EEUU) cultura o religió, la violència contra les dones ha estat i és evident en la quotidianitat.

No és qüestió de dir que els homes, com a gènere, són culpables o que el maltractament continuat contra les dones és un pecat que tots els homes arrosseguen (en el sentit religiós de culpa i de pecat). No és això.

No és qüestió de dir que és un deute històric i que els homes han de pagar d’alguna manera tot el mal que han fet. No és això.

La qüestió és: aquí i ara, en el segle XXI, on les dones estem lluitant contra qualsevol forma de violència de gènere, és imprescindible que els homes visquin aquesta lluita com a seva, amb la màxima implicació possible, com a ésser humans.

Ara és el moment en què no és suficient no ser un maltractador, i ha milions d’homes al món que no són, naturalment; però cal que ara aquests homes es converteixin amb agents actius contra la violència vers les dones, només així, de manera conjunta tindrem èxit.

I per a mi aquest és un crit d’ajut, perquè malauradament cada dia estic en contacte amb aquest problema. Sant Joan Despí no és una illa protegida d’aquesta pandèmia que està afectant a dones de totes les edats, perillosament cada cop a dones més joves, i això significa que encara hi ha molt per fer, molt per treballar, molt per educar i com a Regidora de Polítiques d’Igualtat no esmerceré recursos.

La lluita no és unidireccional, cal que cada ciutadà i ciutadana sigui corresponsable d’aquesta lluita en el seu dia a dia, donant suport a les accions que es duen a terme des de l’ajuntament o des de les entitats que hi treballen, especialment l’Associació Violeta de la nostra ciutat, o sent la veu d’alguna dona reclosa, dominada, maltractada.

El treball contra la violència masclista em porta avui cap a d’altres indrets del món, amb un treball de cooperació internacional. Si la meva feina ajuda a una sola dona, haurà valgut la pena.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s