Un dia intens

(RECORDATORI – no hi ha accents)

Sembla mentida pero hi ha coses que mes val no  explicar amb detall per seguretat nostra com a grup mentre siguem aqui pero, sobretot, per seguretat de les persones amb les quals ens entrevistem.

Hem compartit el dia amb les dones d’una casa d’acollida que te com a objectiu la proteccio i l’empoderament de les dones que han estat victimes de violencia per part d’homes de la seva familia. Tenint en compte que es l’unica que existeix a Palestina, ja s’enten que no es cap secret on esta i que es  diferent del sentit que nosaltres tenim de casa d’acollida.

casa acollida

Si que es cert que la identitat de les dones, provinents de tota Palestina, es mante protegida, pero donada la mentalitat de la comunitat respecte del que s’esta fent dins la casa i que significa aquesta organitzacio de dones, la casa i les activitats que es desenvolupen esta oberta a les dones de la comunitat i a les seves criatures.  Alla es poden fer tallers, participar en el gimnas i gaudir de servei de “guarderia”.

Segons el seu projecte la proteccio te un doble sentit: Ocultacio perque les persones agressores no coneguin qui hi ha dins la casa. Publicitat perque dona legitimacio al que s’esta fent, la comunitat ho accepta i es segura perque la propia comunitat ho protegeix.

Hem conegut tots els protocols i els serveis que ofereixen i, certament, penso que tenen una bona organitzacio  i unes professinals molt ben preparades.

Jo he dut una filmacio que l’Associacio Violeta de Sant Joan Despi ha preparat com a testimoni de les dones que han patit violencia masclista i donant un missatge positiu.

A la filmació les dones de l’Associació explicaven les seves experiències personals i com el suport i poder compartir amb d’altres que han passat per situacions semblants les ha ajudat molt.

El debat despres de veure la filmacio ha estat molt intens, perquè no hi ha hagut massa acord entre els plantejaments. A més crec que les vivències són molt diferents, per edat, per cultura, …

casa acollida4

Molt interessant i enriquidora l’entrevista que hem tingut amb una directora de cinema i periodista sobre el treball que estan realitzant amb homes i dones a nivell de formacio en l’us dels mitjans audiovisuals, tambe com a eina de prevencio i educacio contra la violencia  de genere.

periodistes

A les parets, cartells reivindicatius de les accions que s’estan portant a terme.

cartell1cartell5

Queden encara uns quants dies per endavant i ja comenca a bullir l’olla perque ja tenim moltes idees per a nous projectes.

Anuncis

3 thoughts on “Un dia intens

  1. Marga ha dit:

    Quina enveja mes gran que em fas. Encara que estic segura , que gaudiré de la teva experiència amb un dinaret on m’expliquis amb tranquil•litat totes aquestes vivències….crec que igual mes d’una també s’apunta……
    Una abraçada enorme.

  2. in ha dit:

    Elena, què emocionat i intens tot això que expliques,..sens dubte d’aquest viatge tornarà una Elena diferent, gaudeix!!!!! Un petó i cuida’t molt!! seguirem els teus escrits amb atenció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s