Ocupacio

Quan estas a casa et poden explicar de moltes maneres el que significa una ocupacio, pero quan estas aqui pots adonar-te realment del que aixo significa.

Et poden dir que gent d’arreu del mon, si es jueva, pot arribar a Israel i pot ocupar la casa d’una familia palestina que sera expulsada i tu pots creure o no. Et poden explicar com en una zona que abans hi havia oliveres ara les han tallat i han fet un assentament i potser penses que aixo no es del tot possible.

colonos betlem

Pero quan estas aqui ho veus amb els teus ulls i entres a una casa a Hebron i puges fins dalt i veus com li han cremat la sala, o com la casa esta rodejada de garites amb soldats amb metralletes

hebron3

mentre els infants de la casa juguen al terrat.

hebron4

I t’expliquen com es la seva vida i que el marit ha estat detingut moltes vegades i que viure cada dia en aquella casa es un acte de resistencia, perque el que volen es que marxin per ocupar la casa, la que dona al final del carrer i que els permetra seguir avancant, tallant aquell carrer per agafar un tros mes de la ciutat.

Aixo es ocupacio.

Estic molt cansada, no només fisicament, que tambe; sino sobretot per la intensitat de tot el que estem vivint.

Pero haig d’explicar un dels projectes que, des del primer dia, vam tenir clar que haviem de fer: PINTAR EL MUR

Aixi que el primer de tot va ser triar quin tros  de mur pintariem i de seguida ho vam tenir clar. Una cantonada perfecte que es pogues veure per totes bandes

triem el mur

Despres fer el disseny i buscar tots els estris necessaris, demanar una escala, comprar la pintura i triar el dia que ho poguessim fer, evidentment sense deixar de fer totes les visites i tot el programa ja establert.

mur nostre12La decisio va ser facil: una cremallera que obria el mur i per l’altra banda es veia el sol, les ciutats i la bandera de Palestina. Despres varem afegir a moltes dones que estiraven de la cremallera per baixar-la representant-nos a nosaltres i a totes les dones palestines que estem visitant aquests dies.

En primer lloc haviem de llevar-nos ben d’hora al mati o a la tarda despres de tornar perque calia pintar tot de blanc i deixar-ho preparat per despres fer el dibuix a sobre.

L’escala ens la varen deixar i podiem guardar tots els estris en un mecanic mentre anavem i veniem.

escala

Comencem pintant de blanc amb un corro (rodillo)

mur nostre9

pero tambe amb tot el que tenim a l’abast per acabar tan aviat com poguem, encara que sigui amb brotxa o amb el pinzell mes petit que tinguem.

mur nostre8

I al dia següent comencem el dibuix. Sort en tenim de les artistes que son atrevides.

mur nostre13

Poc a poc es va veien com avanca. Ho fem amb plantilles per poder fer les peces de la cremallera iguals i, a mes, avancem mes fent-ho amb esprai

mur nostre14

Les siluetes de les dones tambe les hem fet amb plantilles, pero despres els hi posem a cadascuna un pentinat diferent o la forma de la roba que porten.

mur nostre16

Mentre unes estem pintant d’altres estan fent uns ocells d’origami de colors, lligats amb filets.

origami2

que despres s’ha anat penjant per diferents llocs del dibuix.

origami3

i mentre pintem es va fent de nit quan ja es veu la feina que s’acaba

mur nostre17

tot i que encara falten alguns detalls.

mur nostre18

practicament ni ens hi veiem, pero cal acabar perque l’endema ja no podrem pintar mes. He de posar la signatura, que recull les ciutats d’on provenim les dones que formem part de la delegació.

mur nostre3

Han estat moltes hores, durant aquests dies i ha estat molta la gent que s’ha apropat a parlar amb nosaltres, a dir-nos que els hi agrada molt. Els cotxes pitaven al passar.

Quina satisfaccio al dia seguent veure com ha quedat!

mur nostre4

El futur esta en la desaparició del mur!!

mur nostre5

Anuncis

One thought on “Ocupacio

  1. Elena, me alegra que al final pudieras pasar el video. Aunque después de leer las cosas que cuentas, y eso que sólo las cuentas a medias, nuestras desgracias parecen mínimas. Esta sí que es una experiencia que no se olvida en la vida. ¡Cuántas cosas que contarnos a tu regreso!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s