Suport israelià

negre

No tot el poble d’Israel dóna suport a l’ocupació  i el tracte que s’està donant a Palestina i a la seva gent. Tot i que la majoria sembla no voler saber què passa, hi ha qui fa temps que creu que s’ha de fer alguna cosa. És per això que des de fa 22 anys un grup de dones “Women in Black” es troben tots els divendres de 13 a 14 hores a la Plaça París de Jerusalem i, de manera quieta i silenciosa, només amb pancartes, demanen aturar l’ocupació, aquest és el lema per tal de que dones de diferents ideologies puguin sumar-se a les vigílies. És un moviment inspirat amb d’altres accions iniciades per les dones arreu del món, com per exemple per les Madres de la Plaza de Mayo a l’Argentina en contra de les desaparicions, que totes porten un mocador blanc al cap.

La nostra delegació va començar el dia 30 de juliol fent-nos una fotografia amb la bandera de Palestina i totes vestides de negre, perquè havia de ser un dia reivindicatiu.

de negre

i després, cada una de nosaltres ha volgut també fer-se una foto.

SONY DSC

Així que a l’hora indicada, sota un sol de justícia, segur que rondaven els 40º o més, unes 150 persones, entre dones i homes, ens hem estat durant una hora encerclant la plaça, barrejades entre l’altre gent.

dones de negre8

Les pancartes amb un únic missatge: ATUREM L’ OCUPACIÓ!!!!

dones de negre1

Tot i que, vestides de negre i sota el sol, la calor era insuportable, ha estat molt més dur els insults dels conductors que passaven i la intervenció de la policia per treure a un noi i una noia que s’han posat davant de les manifestants amb una bandera d’Israel, intentant provocar algun aldarull i increpant a les persones que estàvem allà.

dones de negre12

Hi ha hagut algun moment de tensió, però també moments de rialles amb les companyes, aprofitant l’ombra.

dones de negre3

També hem pogut conèixer a un regidor de l’ajuntament de Jerusalem que pertany a un partit d’esquerres, Meretz, i que ens ha parlat una mica de la situació de la zona palestina i la zona jueva de Jerusalem i les possibles solucions segons la seva opinió.

meir margalit1

Ell forma part del l’ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions) una organització en contra de l’ocupació i amb la qual treballa l’ONG Pau Ara i Sempre que amb brigades solidàries fa reconstrucció d’habitatges a Palestina.

Estant nosaltres allà, l’han trucat per telèfon per dir-li que l’exèrcit israelià havia atacat amb gasos lacrimògens la brigada que està reconstruint una casa a Hebron, dins la zona palestina, amb la qual cosa no sembla que hi hagi cap raó per fer-ho perquè no s’estava incomplint cap llei, però serà necessària algun tipus d’intervenció.

Donada aquesta situació i el fet que el dijous 29 es varen tirar més cases a Jerusalem, igual com havia passat amb les cases beduïnes de Negev el dimarts, hem anat a la concentració que s’ha reslitzat per protestar contra aquesta absurditat

manifestacio3

Allà hem pogut conèixer a les persones que hi vivien, ara obligades a marxar a casa de familiars o amistats, sense cap tipus d’explicació ni compensació.

meir magalit3

L’exèrcit a l’altra banda del carrer com si no veiés res.

meir margalit2

Es pot dir que hi ha un moviment israelià que vol trobar una solució al conflicte, però la seva visió no és majoritària ni tampoc el poble palestí creu en la seva proposta d’una manera prou significativa.

Aquí hi ha molts interessos que venen de molt lluny, no només del temps sinó de fora del territori. Tot plegat molt complicat però, en aquests moments, el poble palestí és el que està patint especialment el conflicte i això s’ha d’acabar.

Jo, que estat allà, que ho he vist i ho he viscut, tinc l’obligació personal d’explicar-ho a tothom perquè el silenci i l’oblit dóna legitimitat a l’abús que s’està exercint sobre un poble.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s