Ghana

Passar per la frontera entre Togo i Ghana ens va costar unes 3 hores per tal de poder fer tota la paperassa, sobretot del cotxe. Varen ser tres hores veient transitar amunt i avall camions de mercaderies, autocars amb dones que anaven a una convencio religiosa i centenars de persones de totes les edats, vestides de diverses maneres i carregades amb les coses mes diferents que es puguin imaginar.

Ara, ja portem tres dies en aquest pais i hem pogut apreciar l’esplendor d’un paissatge molt verd, amb molta riquesa de productes sobretot per la quantitat d’aigua de que disposa, ja sigui pel llac natural o be per la magnifica pressa (Akosombo) que han fet i que ha donat lloc a un llac artificial molt gran  i a la possibilitat de generar energia per a tot el país.

Quan pases per cadascun dels poblats, grans i petits, trobes algunes coses caracteristiques, en mes o menys quantitat depenent de si es una poblacio mes gran o mes petita:

– Cases pintades de vermell amb el simbol de Vodafone com a propaganda i cases pintades de groc amb el simbol MTN que es l’altra companyia. La resta de cases generalment no estan pintades o ni tan sols enguixades i es veu el fang i la fusta que han fet servir per a la seva construcció

-Hi ha una bomba d’aigua on criatures i dones, generalment, estan bombejant aigua i omplint tot un munt de palanganes, la majoria metal.liques.

– Un arbre molt gran on a sota hi sol haver un gran banc o cadires de plàstic on s’hi estan grups d’homes xerrant a l’ombra o bé grips de dones amb tota la canalla al voltant.

– Les perruqueries, tant d’homes com de dones, és un dels grans negocis, perquè tots tenen els cabells molt difícils de pentinar. Així doncs la majoria van totalment rapats i les dones porten pentinats espectaculars.

– Al llarg del poble hi ha les petites “botigues,” – paradetes- que no tenen més d’un metre quadrat, una al costat de l’altra, on s’hi pot trobar de tot. Des de tota classe de menjar, fins a sofàs i mobles diversos allà exposats al mig, al costat de la carretera. Es possible trobar un frigorific o uns penumàtics pel cotxe; fins i tot, un taüt ben decorat pel darrer viatge.

No cal dir, que entremig de tot aixo hi ha la gent; destacant sobretot les dones. Unes dones espectaculars amb els seus vestits d’estampats de colors que llueixen sobre la seva negra pell. Al cap els mocadors, els barrets o els magnifics pentinats de trenes, cues i monyos. Quan preguntem per que no porten casc quan van en moto diuen que mai podra ser obligatori perque totes les dones s’hi neguen. Com poden posar-se casc i desfer-se el pentinat?

Quan les veus caminar amb el cap ben dret perque sempre van amb alguna cosa, gran o petita, a sobre (cistells amb tomaquets, verdures, fusta, aigua, pa…) de seguida en sorprenen dues cosetes negretes o de colors que li surten a banda i banda de la cintura: son els peuets descalsos o amb sabatetes d’una criatura que porten lligada a l’esquena amb un tros de roba, moltes vegades del mateix color que el vestit.

Avui dissabte el mes espectacular ha estat poder participar en un funeral Ashati, centenars de persones vistides de negre i vermell acompanyaven la familia, amb musica, ballant i hem tingut la possibilitat de ser-hi. Increïble!!!!

La gent es molt afectuosa, trobem molt pocs guiris i quan ens pregunten d’on som de seguida esta la conversa muntada perque aqui tota la canalla i tothom coneix al Puyol, a l’Iniesta  o al Messi.

Queden molts dies per endavant i moltes coses per veure.  Que bé!!!!!!

Anuncis

2 thoughts on “Ghana

  1. Miquel Mas ha dit:

    Una bona aventura Elena, esperem que el teu periple pel Golf de Guinea sigui tota una experiencia. Salutacions des del humit Hanoi

  2. Maribel ha dit:

    Elena, el atra dia em van explicar que a Murcia la federació de futbol se`n va dur una colla de nois de color (de color negre, negre..) de aqui on est tu , de Ghana…. per fer “cantera”…suposo….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s