Les carreteres a Ghana

En aquests darrers dies hem fet un munt de quilòmetres per tot el sur de Ghana i ens hem trobat de tot.

La gent camina molt d’un lloc a l’altre per les carreteres, tot i que si ho comparo amb l’India o Etiòpia, hi ha molta menys gent; potser serà la calor.

Hi ha moltes carreteres asfaltades i ben senyalitzades. La velocitat marca prohibició a més de 50 però no he vist ningú que vagi a menys de 80. També hi ha línies contínues i senyals de prohibit adelantar, però tothom adelanta quan  li va bé. Si això passa a la nit la cosa es complica perquè tan els cotxes com els camions porten les llums llargues i la veritat es que se’t posen els pèls de punta, eprquè no es veu res.

A la majoria de carreteres es pot trobar que a l’asfalt se li han fet forats, poc a poc es fan una mica mes grans a mida que vas avançant, fins que desapareix totalment l’asfalt i només queden els forats. Fer uns quants  quilòmetres per la  terra vermellosa et recoloca tots els ossos mentre vas veient com es van empastifant totes les plantes del voltant.

Quan s’arriba a alguna població, es pot trobar alguns badens i un pas zebra, al que ningú li fa cas, naturalment.

Cal destacar el nombre de controls que es pot trobar al llarg de la ruta, no sé ben bé perquè hi són, però a tots  t’has d’aturar. N’hi ha que són uns bidons amb unes fustes, generalment són unes tanques de ferro amb  un STOP, però també  ens hem trobat amb un policia assegut que aguantava una corda i l’aixecava o la baixava segons el moment. En tots els casos s’havia de fer una S per poder passar. Algun cop ens han aturat per demanar els papers del cotxe però no hem tingut problemes.

La majoria de cotxes que circulen són ranxeres, 4 per 4, cotxes de gama alta i camions carregats fins dalt. La resta de vehicles són, com a mínim, de tercera o cuarta mà; cotxes i furgonetes atrotinades, que transporten gent i tota mena de coses. Moltes vegades no es pot saber ni quanta gent va a dins ni com han pogut posar tot allò que porten.

Una menció a part són els taxis, cotxes diversos, de tots els colors als que se li han pintat les aletes de color  groc viu. N’hi ha milers, uns circulant i els altres a trossos al principi o al final de cada poble. De fet semblen tots reconstruits,  el que no he acabat d’aclarir és quina matrícula li deuen posar  al cotxe-taxi reconstruit. Aqui qui te cotxe segur que hi  entén de mecànica perqué  alguns vehicles sembla mentida que puguin circular.

També hem hagut de travessar una carretera a peu i això ha estat molt complicat. Hem hagut d’aixecar els braços i pràcticament posar-nos al mig per poder travessar.  Una aventura més.

Anuncis

One thought on “Les carreteres a Ghana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s