Comença el curs

Cada any, quan arriba el primer dia de curs, recordo quan feia de mestra i arribava a l’aula a rebre el nou alumnat.

Sempre ha estat un dia emocionant, ple d’incògnites i il·lusions. Sempre es parla dels infants o dels joves que van a començar les classes, però mai surt enlloc els sentiments de qui els rep a l’aula.

En els darrers anys, abans de ser Regidora a l’ajuntament, feia les classes de matemàtiques als grups d’ESO i, quan arribaven els de 1r d’ESO a l’Institut, sempre m’emocionava quan entrava el primer dia a explicar què faríem al llarg del curs.

Perquè la primera impressió és important. Què dius i com dius pot fer que aquell grup, aquells nois i noies, comencin amb bon peu.

Sovint recordo alguna de les coses que els hi deia: “Venim a l’institut a fer feina; el professorat treballa explicant tot el què sap, intentant ensenyar-ho de la millor manera possible perquè tothom ho aprengui; l’alumnat ve a aprendre, a estudiar totes aquelles coses que necessitarà per a la seva vida futura, ve a educar-se i formar-se. I tot això ho hem de fer de manera conjunta, procurant que ens ho puguem passar bé i això només serà possible si tothom fa el que toca”

No tots els dies d’un curs s’aconsegueix treballar a gust, passar-ho bé, assolir els objectius que et planteges, superar el mal humor, dominar la situació dins l’aula, aconseguir que tothom aprengui… Però quan comença un nou curs lluites perquè sigui millor que l’anterior i poses tot el teu saber i les teves forces perquè així sigui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s