Déu, quin Déu?

Amb la història de l’existència de Déu, de la voluntat de Déu, del que Déu vol, del que està prohibit per Déu, en nom de Déu i totes les frases que es vulguin afegir sobre Déu, qualsevol Déu, el poder i els poderosos fan i desfan.

I resulta que això ha sigut així des dels inicis dels temps i ara també, no hem avançat ni un pas en el camí de la llibertat de l’ésser humà davant de la tirania de les religions.

És igual l’època històrica que es vulgui consultar o la part del món on es vulgui mirar; a tots els llocs i èpoques l’ombra de Déu, Alà, Jehovà …. ha estat present per fer valdre el poder.

Mirant enrera, la Reconquesta, les Creuades, La Inquisició, les diferents colonitzacions, les missions, tot eren accions de poder s’uns països i uns pobles sobre uns altres.

Actualment és el mateix, les Castes a l’Índia o el conflicte entre Israel i Palestina o les accions d’Al-Qaeda, són realment qüestions d’enfrontament entre religions?. En absolut, jo no m’ho crec; tot són interessos econòmics, però això sí, en nom dels corresponents Déus.

I l’última aquest 11 de setembre que “un il·luminat” que es posa a dir que s’ha de cremar l’Alcorà i de seguida s’ha fet famós i pràcticament ha tingut més ressó que qualsevol acte on esrecordés a les persones que van morir quan van caure les Torres Bessones.

Per altra banda, cal fer una mesquita a la Zona Zero? Cal fer més temples? Jo penso que n’hi ha prou i, si com diuen és cert que Déu està a tot arreu, doncs es pot fer un local que puguin aprofitar totes les religions.

Quantes hores al dia estan les esglésies, catedrals, temples budistes o induïstes, mesquites, sinagogues … buides? No seria millor que un temple servís per a tothom? Estalviaríem espai, diners i, provablement, la gent religiosa s’adonaria que les seves creences potser no estan tan lluny, o sí?

Anuncis

One thought on “Déu, quin Déu?

  1. Maribel ha dit:

    Hola Elena,
    aprofito aquestas hores de la nit, per trobar en el silenci l’unic espai que necessito i que comparteixo amb tots els meus Déus, que són molts i estan tots molts felisos de que no els demani res més que silenci … per escoltar el que veritablement vol el meu cor.

    I potser com dius és el mateix sentiment que compartim, però no ems escoltem amb tan de soroll.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s