Mercadet del dilluns

Tots els dilluns, al Barri Centre, hi ha mercadet. Des de que jo visc a Sant Joan ha estat ubicat a la Plaça de l’Ermita i al carrer del Mercat. Durant les obres d’adequació dels carrers i de la remodelació de la Plaça de la Constitució i del carrer del Mercat, es va dir que “provisionalment” el mercadet es tralladava a l’aparcament disuasori que hi ha al carrer Major.

Les obres s’han acabat i ara sembla que ja no és possible que el mercadet torni al lloc d’abans i això està generant malestar entre veïnat, comerços, paradistes del mercat; fins l’extrem que hi ha hagut una recollida de signatures.

Jo he volgut conèixer de primera mà l’opinió d’uns i d’altres i per això dilluns passat vaig anar al mercadet a parlar amb la gent que compra i ven i aquest matí, juntament amb la Victoria, hem anat a escoltar a les venedores del mercat.

Les dues opcions tenen pros i contres i hi ha versions positives i negatives en ambdós llocs, per la qual cosa cal intentar fer una anàlisi el més objectiva possible.

Si bé en el lloc actual l’accés de les furgonetes per al muntatge i desmuntatge de les parades és menys dificultós, això també genera que la gent paradista sigui menys estricta amb l’horari, amb la qual cosa, entren i surten a deshora i el mercadet, que hauria d’acabar a les 13,30, comença a buidar-se una hora abans i a les 13 hores quasi ningú.

Les parades ara es poden posar més amples i l’espai per circular és molt més confortable, sobretot si es porten cotxets de bebés o carrets de la compra; per tant, si es tornés al lloc inicial s’hauria de reestructurar l’espai o bé tallar algun carrer més per millorar la circulació de les persones.

Un dels problemes greus que transmeten les persones venedores és que hi ha més dificultats per tenir bar o lavabos a prop, i això no només per a ús propi sinó també de les persones que van a comprar; amb la qual cosa consideren que, si definitivament s’han de quedar en aquesta ubicació, seria necessari posar serveis químics, com ja tenen en d’altres poblacions. A més, s’hauria de fer algun tipus de reparació del terra perquè hi ha lloc on es formen grans bassals quan plou que fa impossible el muntatge d’alguna parada.

No sé si depèn de la distribució de les parades o del producte que venen, però sembla que les que donen al carrer Major tenen més venda que les que estan situades a la part del darrera, que es queixen de la baixada de les vendes des de que han canviat de lloc.

Pel que fa a les opinions d’algunes compradores, hi ha de tot; hi ha qui està molt contenta perquè ho pot veure tot millor, hi ha qui diu que no va gaire perquè s’ha de desplaçar més lluny de casa, que la gent més gran ja no hi va tant, que s’ha d’anar expressament i no queda tan de pas.

La problemàtica que jo veig que s’ha de tenir més en compte és el volum de moviment comercial que es perd els dilluns al mercat i a “l’eix comercial” que tenim al Barri Centre en la zona de Bon Viatge i Baltasar d’Espanya. En aixo tothom coincideix: Els dilluns, que no és precisament un dia important de vendes en general, ha baixat moltíssim tot el comerç, les parades del mercat, el moviment dels bars, etc i això tothom creu que és un perjudici per al barri.

La veritat és que la decisió no és senzilla, però el què sí és evident és que cal posar tots els pros i els contres damunt la taula i que tothom pugui dir la seva per tal d’arribar a un acord que doni satisfacció a la majoria de gent, sempre tenint en compte que, precisament en aquests moments, cal defensar el comerç de la ciutat. El què no pot ser de cap manera és no escoltar les opinions de la gent i sense buscar el consens.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s