Crònica 29 S

Ara, seure davant de l’ordinador i escriure com he viscut aquest dia de Vaga General, fent una mica de reflexió personal.

Al matí he posat la ràdio i, és clar, les emissores que jo normalment escolto no estaven fent la programació normal. Buscant, buscant, he anat a parar a la COPE i amb 10 minuts n’he tingut prou. No sé si la gent que escolta això es creu de veritat el què es diu, perquè déu n’hi do.

Cap a quarts de 10 he sortit de casa i l’ambient era molt tranquil, amb poca gent, clar que a aquestes hores ja estan les criatures a escola, però jo he tingut la sensació que hi havia menys gent que la resta de dies i molts menys cotxes. Sobretot al voltant de l’ambulatori i pel carrer Creu de Muntaner, que generalment està molt ple de cotxes i algun autobús.

A les 12 hi ha hagut una convocatòria a la porta de l’ajuntament per part dels sindicats per si es feia alguna acció informativa en les zones comercials, ja que a partir de les 4 de la matinada ja s’havien fet els piquets a les zones industrials.

Allà ens hem reunit una dotzena de persones que hem anat fent un passeig per la ciutat, informant a la gent que ens trobàvem dels motius de la vaga. Hi havia molts comerços tancats i també d’altres amb gent comprant. Pel camí se’ns ha afegit gent i hem pogut xerrar amb uns i d’altres i també quedar per anar conjuntament a la tarda.

Així que a les 16,50 en punt hem marxat a peu cap a Cornellà a agafar el metro, perquè hem pensat que era la millor manera de poder arribar a Passeig de Gràcia cantonada Rosselló que era el punt de trobada establert.

Erem mig centenar de persones que ens hem anat avisant. Hi havia gent propera a ICV, gent de l’Associació de Veïns i Veïnes del Pi, gent que ens havia preguntat al matí, un grupet de gent jove; en definitiva, ciutadanes i ciutadans de Sant Joan Despí que teníem en comú la voluntat de lluitar per uns drets que, amb les últimes actuacions del govern central, s’estan veient retallats.

Un cop hem arribat a Barcelona, ens hem anat trobant i agrupant amb la gent que coneixem. Jo, com sempre, he fet pinya amb la gent del Baix Llobregat i amb la pancarta de Dones amb Iniciativa. Darrera nostra hi havia una colla amb tambors que ens han amenitzat l’estona, perquè no avançàvem gaire.

Cap a 1/4 de 8 hem deixat la manifestació perquè havíem d’agafar el metro, ja que els serveis mínims només duraven fins les 8. Hem arribat just a aquesta hora a Cornellà i darrera nostre ja tancaven.

Un darrer passeig des de Cornellà fins a casa tot fent balanç del dia amb les companyes i els companys. En general, satisfacció per la resposta de tothom, inclosa la nostra ciutat per la gent que ens hem anat trobant i ens explicava com ho havien viscut. També preocupació perquè es sentia que havia hagut aldarulls a la capçalera de la manifestació així com alguns problemes al llarg del dia i això sempre és una notícia que fa que els violents tinguin un protagonisme que no es mereixen.

I ara, esperar les notícies, els balls de números, les contradiccions i les declaracions d’uns i altres. Demà molt per llegir!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s