OKUPA i ANTISISTEMA

Des de fa molt anys el Moviment Okupa (nom periodística que a molta gent no agrada) s’ha caracteritzat per ocupar edificis abandonats per utilitzar-los com a habitatge o com a espai de trobada, perquè tinguin un caràcter públic i reivindicatiu.

Més recentment els antisistema, també nom periodístic per designar a grups de gent que estan en desacord amb l’ordre establert, s’han de dedicat a fer accions pels moviments cívic, antiglobalització, anticapitalisme, etc. és per això que aquests grups són multidiversos, pel que fa a ideologia, pel que fa al tipus d’activitats que realitzen, pel que fa a l’àmbit territorial al qual pertanyen, etc.

Tot i que vaig estar tot el dia d’ahir resistint-me a llegir els diaris per no posar-me de mal humor, finalment llegint avui les notícies relacionades amb els aldarulls del dia 29 jo crec que ni els okupes ni els antisistema tenen massa a veure amb el què va passar a Barcelona, a l’edifici del que havia estat Banesto. Penso que la majoria de les persones que puguin formar part d’un grup o un altre d’aquests moviments, no s’han de sentir identificades amb totes aquestes accions violentes.

Durant aquests dies a dins de l’edifici s’havien fet conferències, s’havien acollit “sensesostre”, s’havien fet tallers i activitats, però això no ha estat en cap moment notícia. A més, si no era correcta l’ocupació per què esperar al dia de la vaga per fer el desellotjament si es podia preveure que hi hauria conflicte?. Resulta que el què ara sabem és que un jutge no va signar l’ordre ni diumenge, ni dilluns, ni dimarts; sinó que va esperar fins les 3 de la tarda del dimecres a donar l’ordre perquè els mossos puguessin actuar. Per què??

Avui, escoltava a la ràdio a Joan Delort, secretari de seguretat, dient que de les 44 persones detingudes, 34 eren molt conegudes per la policia pel seu historial delictiu. També han donat a conèixer que han detingut a un noi que portava uns texans, que encara duiem penjat el dispositiu de seguretat de robatori, que eren dels que havien desaparegut en una de les botigues que van patir destrosses.

A mi em fa molta ràbia que es criminalitzi al jovent. Que es consideri la joventut com a persones violentes, ficades totes en el mateix sac. Per això també crec que els aldarulls del dia 29 no van fer cap favor a la vaga perquè semblava que el més important eren les destrosses i no el què reivindicàvem els treballadors i trevalladores; però tampoc van fer cap favor a totes aquelles persones que des de qualsevol tipus de moviment social lluiten i treballen per un món diferent i que ho fan des de posicions no violentes.

De tota manera penso que la vaga ha estat un èxit, malgrat que hi hagi diaris en paper o digitals que assegurin el contrari, malgrat el què diguin algunes persones “periodistes” que a la televisió semblen Déu en el seu púlpit de saviesa, malgrat que hi hagi grups que per sistema rebentint tots els actes cívics de manera incívica, malgrat les crítiques contra els sindicats fetes per gent que no ha fet mai res en la seva vida més que mirar per sí mateixa, malgrat els “piquets d’empresaris” que van coartar a les seves treballadores i treballadors perquè no anessin a la vaga, malgrat els i les que es van quedar a casa perquè “no s’aconseguirà res”…..

LA VAGA VA SER UN ÈXIT!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s