Violeta

Violeta, Associació de dones contra la violència de gènere ha celebrat avui el seu 5è aniversari. Ha estat un dia molt emotiu.

Sota un sol de justícia, que res té a veure amb la tardor, ens hem trobat a les 11 del matí a la Plaça de l’Ermita i hem anat pujant fins la Plaça del Mercat de Les Planes acompanyades amb el ritme dels timbals que tocaven les noies de la Colla de Diables de Sant Joan. Realment ens han empès amb molta “marxa” avinguda Barcelona amunt.

Un cop a la Plaça del Mercat ens hem trobat al grup de “Les Dones de Blanc” que han fet una actuació espectacular. Jo coneixia a algunes membres del grup, perquè vaig anar amb elles a Palestina i també havia vist fotografies dels tallers d’expressió corporal que realitzen, però no havia tingut mai l’oportunitat de veure-les actuar en directe. La veritat és que ha estat magnífic i molt emocionant, a més de quatre se’ns ha posat la pell de gallina i se’ns queien les llàgrimes. Molt bé!!! Com ha dit la Mari Carmen, la presidenta de Violeta, tot un luxe que hagin vingut a Sant Joan.

Després, entre diferents sòcies, han fet un breu resum de la història de l’Associació amb un reconeixement a les persones que d’una manera o d’una altra hem estat implicades en el projecte.

Jo personalment em sento molt contenta per totes elles, perquè he participat des de les primeres passes en l’organització de l’associació. He conegut les inseguretats, els dubtes i he vist com, al llarg d’aquests anys, han crescut, s’han empoderat i la seva força ha fet que superessin les dificultats, no tan sols per a elles mateixes, sinó que són capaces de donar suport a d’altres dones que es troben en la mateixa situació en la que elles es varen trobar.

Veure tot el què han fet i han aconseguit en aquests cinc anys és una satisfacció per a les persones que hem treballat i estem treballant en el seu entorn i, també, és un agraiment a la tasca que fan com associació per a les dones de la ciutat.

La festa ha continuat amb ball a la Plaça, a ritme de salsa, de tangos…. i per acabar amb un super pica-pica, que ha estat un dinar, al Centre Cívic.

Quan jo marxava prop de les 3 de la tarda, encara seguia la ballaruca.

Per molts anys i seguirem treballant perquè, malauradament, la violència contra la dones no s’ha acabat i a la nostra ciutat moltes dones necessiten de suport per sortir d’aquestes relacions violentes.

Violeta, des del seu paper d’acompanyament, és una peça més del mecanisme que el Departament de Polítiques d’Igualtat posa a disposició de les dones víctimes de violència masclista.

Des del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) i des del protocol del circuit contra la violència de gènere, en el que tenen representació porfessionals de tots els àmbits (salut, justícia, policia local, mossos d’esquadra, educació, serveis socials…), es treballa per eradicar la violència contra les dones de la nostra ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s